apr 252011
 

Barnen laddar för tiden efter påsklovet eller något. Ikväll kom nämligen båda mina skrivkunniga barn upp och ville visa mig texter de hade skrivit. S var först, han hade skrivit ner en sångtext som de lärt sig i förskoleklassen. Någon som känner för att gissa?

Som en liten ledtråd kan jag säga att Y=V. Blev det solklart då? Om inte kan jag trösta med att S sade ”men mamma, varför läser du inte på riktigt?” när jag försökte läsa från texten. Den kommer från en tigersång och den går så här:

MIN MAMMA HON HAR RANDIG SVANS

T-T-T-TIGERN S-S-S-SMYGER FRAM

 

H hade skrivit berättelser på egen hand. Här har vi henne i skrivartagen:

Den gulligaste var kanske den här, med titeln VÄNSKAPEN. Varsågoda och läs själva, illustrationen är av författaren.

Ja, här kan man se vilken skillnad det är på generositeten i familjen – för ni kan väl läsa berättelsen själva? Annars kommer uttolkningen här:

Mamma köpte en väska till H som var glittrig och blå. H köpte en ryggsäck och gummistövlar och en resväska och en dator med facebook och internet och TV. Slut.

 

Man kan också se på bilderna vilken generös givare H är i jämförelse med sin mor. Jag undrar så om det här har något att göra med att H vill ha nya glittriga blå gummistövlar medan jag tycker att de rosa från i höstas som fortfarande passar, är i gott skick och funkar bra duger…

Sedan kom det en gullig sång också, som hon berättade att hon också skrivit noter till. Nu är det ju så att i vår familj skriver vi och hittar på berättelser lite då och då så det är inget extremt ovanligt. Men NOTER, det har vi aldrig skrivit. Sånt tungt artilleri överlåter vi till musikaliska familjer så det är klart att jag var nyfiken. Om någon bloggläsare också är nyfiken finns både noter och text till sången att läsa här, varsågoda.

Texten går, som alla kan se: ”H är snäll mot alla i familjen och har långt hår.” Fina noter, tycker jag. När jag frågade hur melodin lät så tittade hon extremt frågande på mig. Så är det, hon har skrivit en text, och noter. Melodin får den glada sångtrallaren göra själv. Och så blir det ju i den mest kreativa och bästa av världar också.

 

Vad gäller själva påsken så kommer några bilder här. Några ganska godiscentrerade bilder. Vi har varit utomhus så mycket men alltid utan kamera, så det blir detta som vi får fotominnas av påsken 2011:

E med påskägg (en elefant låg det i)

A in his Easter bonnet.

S och stora delar av påskäggets innehåll.

Äter man för många ägg får man gula irisar. Nej, det är ingen hängsnara i förgrunden, påskharen hade varit vänlig nog att lägga i hopprep i alla påskäggen…

 

Random Posts

Loading…

Sorry, the comment form is closed at this time.