okt 152009
 

H bestämde sig för ett vykort till tandfen denna gång.

”HER E ETT KORT PA SOMMAREN SOM DU FÅR AV MEJ H” stod det helt enkelt. Och så hennes livs första PS för hon kom på i efterhand att hon måste skriva om Bellman också: ”PS JA JILAR FORFARADE BÄLLMANHISORIJER”

Tandfen är ju inte sämre än att hon kan förstå även den mest subtila av vinkar så efter googlande efter korta historier kom detta brev i retur – också via vykort.

”KÄRA H. TACK FÖR KORTET. HÄR ÄR EN HISTORIA:
DOKTORN SA: -BELLMAN DU MÅSTE TA MEDICIN. TVÅ SKEDAR OM DAGEN.
BELLMAN SA: -MEN JAG HAR JU BARA EN SKED HEMMA.
HA DET SÅ BRA TANDFEN”

Men nu blev natten lite oväntad, för H bestämde sig för att det bästa sättet att tillbringa den var att sova på en madrass på golvet bredvid min säng. Vi fraktade över madrass, kuddar, täcken, tre apor och en vattenflaska. Och när hon somnat fick jag gå över och lägga tandfebrevet mellan de två översta kuddarna också. Allt detta bärande innebar en smärre försovning imorse.

Vi hoppade ur sängarna och satte oss vid frukostbordet. Inte förrän efter tio minuter kom H på att springa tillbaka och titta mellan sina kuddar efter brevet. Men där var inget brev! Då hittade vi hunden Elis, som låg bredvid hennes madrass och slickade på det.

Och med all logik hos en femåring har hon kommit på att det nog är han som är tandfen.

Random Posts

Loading…

  3 Responses to “Very furry fairy”

  1. […] Undrar du, kära läsare, över hela situationen med tandfen? Och om varför Bellman är så viktig i sammanhanget? Hela bakgrundshistorien finns här, klicka  på länkarna bara . […]

  2. Postat av: Staffan
    Jag tror – precis som H – att tandfen måste ha skrivkunnighet, bellanhumor och andedräkt som en hund.
    2009-10-15 @ 14:42:20

Sorry, the comment form is closed at this time.