aug 062010
 

Redan som väldigt ung intresserade sig S för det här med dolda men existentialistiska hemliga budskap i tillvaron. Klicka här så får du se.

Och intresset håller tydligen i sig. Han satt och skrev lite bokstäver idag (sexårs börjar om bara drygt en vecka och det gäller ju att ligga i med skolaktiviteter. Han längtar efter läxor. Det är sött. Det skall jag påminna honom om när han är fjorton. Eller kanske inte förresten).

Han kom sedan med sin bok och sade allvarligt till mig att han hade kommit på en jätteviktig sak om mig och honom.

-Vadå vännen?

-Jo, om man tar min bokstav, S, och vänder upp och ner på den, så ser den EXAKT likadan ut. Ingen skillnad alls, fattar du? PRECIS likadan. Han tar pappret och visar genom att vända det så att jag får se hans bokstav från olika håll.

-Ja, jag fattar.

-Men om man tar DIN bokstav och vänder upp och ner? Vet du vad som händer då? Då blir den INTE exakt likadan, den ser mest ut som ett konstigt frågetecken. Han visar.

-Öh, ja, OK.

-Vet du vad det betyder? Det betyder att jag alltid är mig själv men att du är lite – ja, liksom, du är lite – du är lite som att du blir konstig om man vänder uppochner på dig.

Så gick han sin väg, förmodligen för att testa resten av familjens bokstäver.

Han är verkligen alltid… ja… sig själv.

*****
Läs även vad andra bloggare skriver om BOKSTÄVER  HEMLIGA BUDSKAP

(intressant?) 

Örsundsbro

Random Posts

Loading…

  2 Responses to “Vad händer om man vänder på sin mor?”

  1. Han är en tänkare,S!

  2. […] Eftersom S alltid har visat intresse för det esoteriska, dolda, hemliga i tillvarons tecken (se här och här) så avslutar jag förstås denna uppräkning med en hyllning till hans dragning åt […]

Sorry, the comment form is closed at this time.