jan 022012
 

Så var det slut på vårt ljuva jullov och imorse var det bara att kliva upp 6:30 och väcka barn och hela den gamla välkända rutinen.

Det var trevligt med jullov. Vi såg på film, vi var vakna länge, vi hade trevliga gäster, vi gjorde roliga saker, vi åt pepparkakor varje dag och så vidare. Då är det med viss motvilja som man klär på sig jobbkläderna och därmed vardagslunken.

Barnen såg fram emot det, att träffa kompisar, att få berätta om hur julen varit, ha på sig julklappskläderna, byta julklappshistorier med varandra. De var fnitterglada vid frukosten, ungefär som när vi skall åka och hälsa på någon.

Det slog mig att den attityden skulle man må väl av att ta med sig i jobbet. I Harry Potter-böckerna kallar professor Dumbledore döden för ”the next great adventure”. Hellre än att kalla vardagen för dödstrist kanske man skulle låna det uttrycket: vardagen – the next great adventure!

 Hej vardagen!

Random Posts

Loading…

  2 Responses to “Vardag”

  1. Vår vardag börjar nästa vecka, jag kan inte säga att vi längtar sååååå mycket 😛 men men det blir nog bra. Tack för en fin blogg.

  2. Det måste jag låna! The next great adventure! Lysande!

Sorry, the comment form is closed at this time.