jun 122012
 

The Squonk is of a very retiring disposition and due to its ugliness, weeps constantly. It is easy prey for hunters who simply follow a tear-stained trail. When cornered it will dissolve itself into tears.

Detta fantastiska citat kommer från skivfordralet till Genesisskivan A Trick of the Tail 1976. Jag nämner det här för att jag känner mig lite squonkig idag, med förbehållet att istället för ”cornered” borde det stå ”touched”.

Tre avslutningsklädda barn (det fjärde rymde, på det där charmiga sättet som tvååringar har, ur bild)


Jag och min bänkgranne i kyrkan imorse konstaterade att vi blir tårögda bara av att titta på programmet för skolavslutningen. Bara tanken på att få sjunga Skolsången och Blomstertiden gjorde att vi blev rörda. Att kunna ta ut sin sentimentalitet i förskott på det sättet måste vara ett tecken på att man är en rätt rutinerad mor.

När vi tar klivet
uti livet

har vi packat ryggan noga
Egenvärde, jämställdhet,
tolerans och solidaritet

Ansvar, respekt och demokrati
stoppas självklart däruti

Youtubeklipp på S som sjunger ”Skolstaandan” (tyvärr på snedden, man får ställa laptopen på högkant)

Barnens potpourri på sånger, förskoleklassens minimusikal, rektorns och personalens underbara show, med melodi från Sean Banan och text av rektorn. Kyrkan rockade av coolhet. Tårar igen – glädje och skratt och lite av den där rördheten. Söt barnsång igen  (fler tårar), uttåg i den gröna härliga naturen där ordet ”sommarlov” låg som en rosa lins över hela vyn.

Så vidare till skolan, klassrum och kramar och sommarlovsönskningar och fröknar som skriver fina dikter till sina elever. Här är H:s dikt:

Glasskalas för skolbarn och syskon. Mer rördhet. Känns som att jag avlossat så många salta tårar att jag helt och hållet förvandlats till någon slags sås. Droppar in mig och barnen i bilen – H vill så stort och förståndigt byta om först och sedan blir det en dag i barnens tecken. På kvällen önskade de bananasplit till efterrätt, vilket de fick (och glatt konstaterade ”O! Det är banan I den! Precis som den heter! Coolt!”) ochefter en synnerligen lycklig dag isäng.

Random Posts

Loading…

  3 Responses to “Flytande tillstånd”

  1. TACK snälla för din senaste kommentar hos mig – som så ofta hittar du precis rätt sak att säga!

    Vad roligt förresten att din dotter heter Hagar, det heter min mamma också men har aldrig tidigare stött på någon annan med samma namn. 🙂

  2. ”Att kunna ta ut sin sentimentalitet i förskott på det sättet måste vara ett tecken på att man är en rätt rutinerad mor.”

Sorry, the comment form is closed at this time.