jun 262012
 

Ikväll var det förskoleråd på dagis. Några föräldrar, några ur personalen och föreståndaren samlas och diskuterar olika frågor. Det är väldigt trevligt, och man får fika.

Det som framför allt fångade min uppmärksamhet ikväll var en skylt på en av köksluckorna – vi satt i personalens fikarum. Där stod det nämligen en väldigt prydlig uppställning över vilka pedagoger som hade rätt till opedagogisk lunch vilken dag.

Opedagogisk lunch, vilket underbart koncept. Och jag menar, särskilt för förskolepersonal, vars yrke tvingar dem till ett nästan överdrivet konventionellt och moraliskt beteende. Men bara för att barnen skall få lära sig lite mer om verkligheten så tycks de turas om att vara riktigt opedagogiska på lunchen!

Lägga upp fötterna på bordet, rapa ljudligt, vägra grönsaker, bjuda ungarna på cigg och kasta mat på andra lärare. Någon gång i veckan, sådär, bara. Det är ju strålande, vilken outlet för denna hårt arbetande och ansatta yrkesgrupp! Mer sånt.

 

Random Posts

Loading…

  2 Responses to “Jag vill införa idén här hemma också!”

  1. Härligt initiativ! 😀

    Vill bara säga också att jag känner igen precis hur du menar i din kommentar om förlossning hos mig – just det här att vad det betyder att förlossningen ”går dåligt” kan ha väldigt olika betydelse beroende på vilka erfarenheter man har. En mardröm känns det som. 🙁

  2. Ja, det får vi ta och införa tycker jag! Förutom det där med ciggen, det är bara FÖR dumt. Den som är opedagogisk slipper städa också, vad?

    Jag hoppas på att Wilton blir en läslus som jag, så det vill ju till att börja i tid 🙂

Sorry, the comment form is closed at this time.