aug 182012
 

Dumma vuxna, de säger att vi skall tänka utanför ramarna, men när jag blev inspirerad och min målning lite större än pappret, så kallade de det för klotter. Och när jag tog fram stora svarta tjock-pennan och målade på pappas fåtölj var det plötsligt graffiti och jag som tyckte att det var mitt bästa verk.

**ett skrivpuff-försök att skriva i Kalle Byx anda**

 

Random Posts

Loading…

  19 Responses to “Tungsint och missförstådd”

 1. Bra.

 2. Om du bara kunnat hålla dig från att kladdat förbi ramen (”och stack ut på bordet” t.ex) på några små ställen, känns det faktiskt som att den hade blivit en Byxis helt upp i dagen!:)

 3. Jag håller faktiskt med saqer. Lite färre underordnade bisatser, eller vad vi ska kalla dem, så hade det varit Kalle Byx i sin prydno. Nu blev det ett skönt konglomerat av två röster.

 4. det är inte lätt att vara barn o ännu inte lärt sig att tänka innanför ramarna, ramarna som vem bestämt??

 5. Åh, saqer och Marmoria, så rätt ni har! Tänk vad fånig jag känner mig, jag klarade inte av att formulera för mig själv vad som var fel. Skriver för mycket förstås, och för många satser.
  Nu kan jag inte vila förrän jag försökt byxa till texten ännu en gång, med era goda råd i minne. För den källkritiska, som vill veta vad saqer och Maria Vernersson skrev om, bifogar jag inlägget i sitt ursprungliga skick i den här kommentaren:

  Det var värst (tänkte E) – de där vuxna. De säger att de vill att vi skall tänka utanför ramarna men när jag blev lite inspirerad och min fina målning blev lite större än pappret, och stack ut på bordet, så kallade de det för klotter istället för fin konst. Och när jag tog fram stora svarta permanent-pennan och målade på pappas fåtölj var det plötsligt graffiti och jag som tyckte att det var mitt bästa verk.

 6. Hmmm. Bättre. Men varför fortfarande ”och stack ut på bordet”? Hos Byxan inte ett onödigt ord. Och rytmen!

  /hård mot de begåvade

 7. Tog jag inte bort det???? Slarv

 8. Nu är det i princip bra..! INGEN kan ha KB:s känsla för rytm. Bra jobbat!

 9. Du, förresten: varenda stavelse är sann i min text idag.

 10. Nej, hade inte läst saqers pastisch, för jag har varit borta några dagar. Tack för tipset.

 11. Är det här man får klottra?
  OK. Jag är ändå inte alldeles nöjd om jag ska vara alldeles ärlig. Skelettet är helt utmärkt tycker jag, men det återstår ännu en del avfasning känner man, och uppsträckning av rytmen, som sagt. Nu har jag stulit hela texten – men bara i rent forskningssyfte såklart. Så här låter då saqers stulna byxpastisch:
  De säger att man skall tänka utanför ramarna, men när min målning råkade bli lite större än pappret så kallade de den för klotter. Sen när jag tog fram stora svarta pennan för att dekorera pappas fåtölj jämrade de sig om att det liknade grafitti. Hur långt vill de att jag ska gå?
  Etikettsbrott hör oss klottrare till:)

 12. Kära Charlotte! Det är läskigt att trycka på Skicka, då man skrivit i någon annans anda. Själv har jag ju publicerat och plagierat Dig och Kalle Byx. Och vet inte om jag kan
  Eller törs ta någon av de andra. Men det har definitivt varit utvecklande för mig!

 13. Jag ser en jättesöt bild med en helt underbar och ’byxig’ bildext till! Glömde ju säga det inatt. Fick nåt slags halvmaniska ”plagiat”idéer i huvet istället;)

 14. Oj. Jag nästan missade detta eftersom jag inte hann puffa igår. Tack för alla fina ord alla. Känner mig väldigt hedrad.

 15. PS Du skriver alltid bra Charlotte, oavsett om du skriver i min eller din egen anda.

 16. Hej bästa! Jag har fått höra att man inte gör det jag gjorde inatt – och det förstod jag faktiskt själv ganska hjälpligt även då jag gjorde det… Men så var det det att jag var lite rund och dessutom övertrött och tillika sysslolös där, mitt i vargtimmen, och fick en plötslig lust att leka med din fina gå-utanför-ramarna/klotter-text genom att just gå utanför ramarna och klottra…. Jag tänkte jag att det skulle kunna bli lite lustigt iom att temat hos dig var att laborera med andras (dvs KB’s) nycklar och att en slags meta-grej då skulle göra det ”ok” att stjäla ”stöldgodset”, typ.
  Nu har jag mest ångest för att det där kanske blev väl respektlöst i förhållande till ditt verk.
  Hoppas att du kan förlåta mig om du i någon grad känner att min lek skedde på din bekostnad. Jag skulle kunna förstå det nämligen, även om jag omdömeslöst nog chansade på att så inte skulle bli fallet, där i min lilla ”vinsnurra”…

 17. Men snälla saqer, jag tyckte det var superroligt! Jag har inte kunnat svara idag bara.

  Som jag skrev till Maria så tycker jag att din egen Byxpastisch var exceptionellt bra. Så jag tar gärna kritik av dig, vad som var roligt med just den här övningen var ju att få lite reell kritik.

  Jag tycker att det var skoj.

  Och en nyttig grej för mig – jag använder för många ord och för komplicerade meningsbyggnader med bisatser och grejer. Jag behöver lära mig att kallebyxa till mitt språk lite. Nyttig övning och jag uppskattar verkligen din kritik – och din omformulering av min text. Tro inget annat.

  C

 18. Tack!! Blev jätteglad, (x 2:)
  PS. Kan absolut i n t e påminna mig att jag känt att du använder för många ”bisattser” – annars! Men om man ska (som jag ganska onödigt fick för mig) ”plagiera” (vilket du, som jag slarvigt nog upptäckte först senare, faktiskt inte ens hade avsikt till) KB så är min känsla att i princip ALLT (intill minsta kommatecken) ser ut som dödkött – som inte MÅSTE vara där…

 19. Svar: Åh, den är ju jättefiiiin!!

  Kommer att vilja studera den minst tjugo gånger till.

  Tycker att din idé är ganska fantastisk. Jag är helt ”på”! Har vi en deal? 🙂

Sorry, the comment form is closed at this time.