sep 142012
 

Sofistikerad och världsvan discodam, observera hårfärgerna

Det första skoldiscot var idag. Alla, från förskoleklass och uppåt, var bjudna så A skulle för första gången kunna gå på disco. Nya kläder, nya spännande färger att ha i håret och så A, i telefon med förskoleklasskompis:

-Alltså jag vet inte exakt men det är väl någon slags musik och så skall man dansa. Och vet du vad det värsta av allt är? Några kanske pussas (paus) men jag tror – ja, jag tror- att man slipper om man inte vill.

H, går förbi:

-Pratar du om discot? Då skall jag berätta en sak för dig: Sexåringarna dansar inte. De äter chips. Och godis. Och dricker läsk.

A tittar storögt på henne.  Hon fortsätter:

-Och så gör de slut på alla sina pengar på fika. Varenda öre. Och sedan så går de och stör de stora barnen när de försöker dansa seriöst. Och sedan tigger de mer pengar och äter mer godis. Det är ganska skrämmande faktiskt.

A, i telefon till sin kompis:

-Du! Vet du! Det låter som att det faktiskt är KUL att gå på disco!

Discoutbildning pågår

 

Random Posts

Loading…

  2 Responses to “Disco for dummies”

  1. Roolig!

  2. Jag, min kära mamma och min kära syster fick oss ett gott skratt!! 🙂

Sorry, the comment form is closed at this time.