okt 242012
 

-Mamma, säger S förtroligt. Jag har tänkt jättemycket på hur jag skulle kunna göra för att tjäna jättemycket pengar.

-OK.

-För det vore så coolt att vara rikast i hela världen!

-OK.

-Så först tänkte jag att jag kanske kunde GÖRA nya pengar så skulle jag ha mest – men så sade H att det inte var snällt att göra så. Så sen tänkte jag att jag kunde FÅ pengar från alla andra om jag berättade för dem att jag ville bli rikast i världen, och fråga alla om de kunde ge mig en tjuga… men sen tänkte jag att det ändå var bättre om man kunde få alla på hela jorden att tänka vad dumt det egentligen är med pengar.

-OK?

-Ja alltså istället för att ha pengar kunde man hjälpa varandra istället. Och liksom vara kompisar och sams och bara ”hej hej – jag vill ha lite bensin” ”Ja men då måste du hjälpa mig att bygga mitt hus” ”OK” liksom. Jag tänkte om man kunde få ALLA på hela jorden att tänka så och bara liksom bränna upp alla sina pengar…DÅ skulle jag vara rikast på hela jorden ändå! För jag skulle vara den enda som sparade mina pengar. Smart va?

 

Random Posts

Loading…

  3 Responses to “Kapitala ambitioner”

  1. Han verkar ha löst pågående Euro-krisen bättre än EU-folket. 😉

  2. Han är smart! Men ”hej hej – var det du som hade lite pengar?”… 🙂

  3. 🙂 Japp, där har vi svaret på allt! Tänk om alla tänkte som han!

Sorry, the comment form is closed at this time.