dec 192012
 

2012-11-11 13.54.03

S: Mamma du vet den där sången ”vi komma vi komma från pepparkakeland”.

jag: Ja.

S: Den handlar ju egentligen om något helt annat. Visste du det?

jag: Öh… nä. Något helt annat än vadå?

S: Än pepparkakor och pepparkakeland.

jag: OK. Vad handlar den om då?

S: Förstås handlar den om våren.

jag: O… K…

S: För det första så börjar den ju ”vi komma vi komma FRÅN pepparkakeland”  för att på vintern är man ju på väg TILL pepparkakeland. Du vet – med julen och alla pepparkakor och så. Hela hösten och vintern skall man ju gå TILL. Men på VÅREN! Då går man därifrån.

jag: Hm..

S: Och sedan – nästa rad – har du hört den? ”På vägen vi vandra tillsammans hand i hand”. DEN handlar ju jättemycket om våren!

jag: För att man går hand i hand på våren?

S: (ler stort mot mig) Ja! På vägen! Tillsammans!

jag: OK. Och ”så bruna så bruna vi äro alla tre” handlar om att man börjar bli solbränd?

S: PRECIS!

jag: Men nästa rad då? Korinter och så?

S: ”Går inte till ögon och hattarna på sned” på våren har man ju hatten på sned! För på vintern – då har man ju MÖSSOR. Och de kan ju inte sitta på sned! De sitter bara prick prick på huvudet. Men när man har kepa. På våren. Då sitter de på sned. (paus) På sned – men de GÅR INTE TILL ÖGONEN! Det är därför. Eller hur?

jag: OK.

S: ”Men tomten och bocken vi lämnat vid vår spis” – fattar du?

jag: Nä.

S: Nä det kanske är lite svårt att fatta. Men tomten och bocken fick stanna kvar vid julen förstår du. De fick inte följa med till våren. Man har ju inga tomtar på våren. För att ”de ville inte resa från vår pepparkakegris”… är du med?

jag: Men – alltså… om man vill skriva en låt om våren… varför ser man inte till att texten HANDLAR om våren?

S: Men då är det ju inte HEMLIGT!

jag: OK. Men varför skall det vara hemligt?

S: Men mamma! Du fattar ju inget!

jag: Nä. Jag fattar inget.

S: Den verkliga frågan är ju inte varför pepparkakelandet är en hemlig vårlåt.

jag: Förlåt då.

S: Den verkliga frågan är vad Tipp tapp tipp tapp tippetippetipptapp handlar om. EGENTLIGEN.

 

 

Random Posts

Loading…

  3 Responses to “Lucka 18: Ge mig en svårknäckt nöt”

  1. vilken liten funderare till son du har

  2. Jag har googlat på tippetippetipp-tapp och funnit en del kopplingar till kylskåp, men även till öroninflammation och hyacinter. Om någon kan lösa detta så måste det vara S. Han har det som krävs och går åt!

  3. Underbart!

Sorry, the comment form is closed at this time.