jan 022013
 

Det står en jublande lycklig S vid min sängkant klockan 05:12.

-Åh man skall bestämma så mycket! Imorse när jag vaknade tänkte jag: skall jag spela surfplatta eller Nintendo? Och sedan tänkte jag: skall jag åka skridskor eller kasta snöbollar? Och sedan tänkte jag: Skall jag spela Brått i Valleby eller Creationary? Med H eller med A eller med båda två? Eller skall jag lyssna på Magnus Uggla eller Eric Saade? Och så vet du vad jag tänkte på sedan?

-Skall jag gå och väcka mamma eller inte? frågar jag med matt röst.

-Haha mamma – du är så jätterolig! Nej förstås inte det. Utan jag tänkte: skall jag väcka mamma genom att sjunga eller genom att prata! För man behöver ju inte välja om man vill väcka dig eller ligga kvar för man vill ju ALLTID väcka dig!

-Åh tack snälla du! svarar jag med uppriktigt menad ironi.

-Och nu skall jag gå och välja om jag skall ta ner surfplattan från det hemliga gömstället genom att balansera på en stol eller genom att klättra i bokhyllan! Hurra! Lika roligt vilket so- mamma vad gör du? Går du upp nu? Men klockan är ju bara –

-Jag tänker gömma surfplattan på ett helt nytt, ännu hemligare ställe.

Han är tyst en sekund eller två som om han tänker för sig själv: ”Skall jag låta min entusiasm nedslås? Eller inte?” och sedan har han beslutat sig.

-Får jag titta på? Eller inte? Åh vad spännande det är!

2012-12-24 13.13.22

Random Posts

Loading…

  11 Responses to “Den ljuva jullovsambivalensen”

 1. Härlig text.

 2. Den är beroendeframkalland, surfplattan… Inget för barn alltså! Bra text!

 3. Du är beroendeframkallande.

 4. vilken underbar ambivalens du drabbas av!

 5. Håller med Kalle Byx.

 6. Helt underbar text!

 7. Nog kan en väckning skapa abivalenta känslor 😉

 8. Du fångar det. Livet.

  ps. Bilderna här blir bara längre o längre för varje gång (vi snackar nu AVLÅNGHET på ca. en halvmeter! Jag har IE, vet inte om det är det som är felet…? ”Problemen” började i våras, tror jag, i samband med att du visade en ”tröska” som då såg lite lustig ut – och som jag naturligtvis också försökte raljera lite om…

  • Jag vet inte heller varför det blir så men har upplevt samma sak själv. WordPress lägger in bilder på ett litet annat sätt nu – kan det påverka?

   Jag vet inte hur jag skall åtgärda det heller… skall fundera lite.

   Jag skulle aldrig försöka konkurrera med din bokhylla =) Är stolt över att jag får vara ett nätbaserat komplement.

 9. 85cm i höjd på S idag. – Har inte en aning om vad det kan bero på. (Jag har två datorer och bägge visar likadant..)

 10. (Hoppas bara att du inte försöker konkurrera med min universalbokhylla här… :))

Sorry, the comment form is closed at this time.