feb 202013
 

Jag är en gammal, gammal kvinna och sentimentala och förmodligen felaktiga minnesbilder av forna dagar är min enda tröst.

Imorse kammade jag upp håret så det stod rakt upp och störtade in till H och skulle skämta med henne och sade”Vilken låt har jag klätt ut mig till nu?” och hade tänkt mig svaret ”Lipstick”.

När hon sedan svarade kom den där sentimentaliteten över mig totalt. Jag mindes med saknad hur hon som ett litet barn skulle ha tänkt att allt som jag gjorde var toppen och jätteroligt och bäst och alla mina musikaliska associationer – särskilt kanske dem som jag var lite extra stolt över att jag var så ungdomlig att jag kände till – var, i hennes ögon, alla initierade och kloka. Hade hon varit tre hade hon tittat på mig och sagt ”Åh vad du är cool” – iallafall i min minnesbild.

Nu tittade hon bara på mig och sade med en röst som dignade av en speciell slags beskyddande nedlåtenhet ”Mamma. Nu är Lipstick är faktiskt en FLERA ÅR gammal låt. Den är inte kul att skämta om.”

Så jag gick ut och kammade ner håret  så att det lite mer passade min höga ålder och låga intelligens.

Jag är en gammal, gammal kvinna och sentimentala och förmodligen felaktiga minnesbilder av forna dagar är min enda tröst.

Random Posts

Loading…

  9 Responses to “Bättre förr”

  1. <3 Man blir varm i hjärtat när man läser dina texter.

  2. Olika tidsrymder. Tre år för H skulle motsvara minst femton år för den mycket, mycket gamla mamman och man skämtar faktiskt inte om låtar från nittiotalet, inte sådär till vardags. Skäms! Hahaha.

  3. Jag gillar ditt sätt att skriva 🙂 Det är lätt att känna igen sig i.

  4. Kul och bra. Det är inte lätt att bli gammal, I know.

  5. Nej då, kom ihåg vad jag sagt om detta. Du är inte gammal. Det är tiden som går för snabbt bara

  6. Har väl alldrig hört på maken, det stämmer inte, du är en kvinna i dina bästa år så det så

  7. Helt underbar text!

  8. =)

  9. så är en förälders fulla rätt att vara…värme!

Sorry, the comment form is closed at this time.