feb 032013
 

jag: Då skall jag vara hemma med dig imorgon då H!

H: (snyter sig) Ja.

jag: Det kommer ju att bli jättemysigt!

H: (dricker en klunk vatten) Mm.

jag: Vi kanske kan pyssla! Och sticka! Och rita! Och kolla på film! Och baka bröd! Och dekorera muffins! Och –

H: Fast mamma jag är hemma för att vila mig. Jag är ju sjuk. Jag har feber och så.

jag: OK då. Men det tycker jag är orättvist. Kan vi inte – säga hejdå till hela sjukgrejen och allt det där? Och bara göra grejer tillsammans? Skolan får ha dig jämt när du mår bra och jag kanske också vill göra grejer med dig.

H: Mamma – är du avundsjuk på min skola?

jag: Kanske lite. För de får göra roliga grejer med dig. Kanske på pysselavdelningen mest.

H: Mamma, vi är en riktig skola. Vi har ingen pysselavdelning.

jag: Men! Då kan vi ha en pysselavdelning hemma.

H: (snyter sig och suckar) Ja mamma.

jag: Du och jag och en massa roliga garner och färger och tuber och burkar och paljetter och tyger och –

H: Mamma – vi kanske kan göra ETT litet pyssel imorgon? Tillsammans? Ett som du tycker är RIKTIGT roligt.

jag: Yes! Ka-ching! (H ler och skriver något på sin mobil)  Skriver du sms?

H: Ja till min kompis.

jag: Skriver du att du måste ta hand om mig imorgon och leka saker jag tycker är roligt?

H: Jag skrev faktiskt att jag undrade om du vårdar barn eller jag vårdar vuxen.

jag: Vänta bara tills jag kommer på hemmet. Då skall jag sitta och läsa Pandurokatalogen från morgon till kväll och så får du komma över och så skall vi göra – alla världens flaggor i pärlplattor eller något.

H: Mm. Jättekul.

jag: Eller så kan vi göra halsband hela dagarna.

H: Bra mamma.

jag: Skall du gå och lägga dig nu?

H: Jag blev lite trött helt plötsligt.

jag: Ojdå. Ja vila då så att du orkar med imorgon.

Jaja. Jag fattar. Jag fattar att jag uppför mig lite barnsligt. Men det är så roligt att göra grejer med henne och de flesta dagar tränger sig liksom vardagen på så vi inte hinner så mycket roligt ihop som vi borde. Men hon borde väl i och för sig förtjäna att slippa oroa sig för tvångspysslande. Jag kanske borde gå och .. 

DÄR kom det ett sms till min mobil. Från H.

screenshot_2013-02-03_2339

Yes! Framtiden är tryggad. 

Random Posts

Loading…

  7 Responses to “Pysselavdelningen”

  1. Det där är en fälla! OBS. Ni kan ju inte burga redan nu om flaggorna ska räcka! OBS.

  2. Haha. Känner igen mig. Måste de göra allt kul i skolan? Jag drömmer mig också tillbaka till pysseltiden numera när vi ska göra något tillsammans då blir det rödvinssås, äkta Bea eller de avskyvärda små otroligt svåra macarones som Leila snyter ur sig i TV. Mycket var bättre förr.

  3. Ja visst är det orättvist. Att de har roligare med andra.

  4. Vi skippar sjukgrejen och pysslar istället. Det låter som en bra idé, tycker jag.

    Ang kommentar hos mig. Den texten var nog lite rörig och i behov av redigering. 🙂

  5. Vuxna kanske behöver lite ”pysselvård” ibland…. Insiktsfullt barn.

  6. PS. Nu har jag tjuvstartat i ”retron”… men jag tycker förstås inte att vi ska räkna ut puffen förrän Ann förhoppningsvis hör av sig. Helst ligga lite halvlågt till dess tror jag.

Sorry, the comment form is closed at this time.