feb 242013
 

Det finns många sätt att göra en bilresa med barn lite trevligare. Man kan ha med dricka – riskakor – spela spel där man gör ord av nummerskyltarnas bokstäver – leka packa pappas kappsäck. Man kan berätta berättelser eller lyssna på talböcker.

Det finns som sagt många sätt att göra en bilresa med barn lite trevligare. Men det finns bara en absolut regel.

Den regeln är så absolut att den är grundlagsmässig. Står den inte inskriven i svensk grundlag är det ett misstag som allvarligt måste rättas till vid första bästa tillfälle. Två olika riksdagar va? Åtskilda av ett val? Det här är en fråga som jag tror kan ena alla större politiska partier i Sverige.

Den här regeln är så viktig att den snarare än grundlagsmässig kanske borde anses vara naturlagsmässig. Alltså: Den måste åtlydas av samma anledning som tyngdlagen måste fungera. Om den inte funkar så flyger allt i luften. Så enkelt är det.

Alla ni som har barn och som har gjort långa bilresor med dem vet vad jag pratar om. Jag ser för min inre syn hur ni nickar – glada och lättade över att denna lärdom sprids över nejderna. Ni vet. Ni vet kanske för att ni har provat men troligare är att ni insåg i förtid hur otroligt orimligt det vore att ens överväga att fundera på att prova.

Så då är vi överens eller hur? Jag tror att jag har en vag förnimmelse av hur man får igenom en ny grundlag som sagt. Jag har dock ingen som helst susning om hur man får till en ny naturlag. Men någon högre instans skall vi väl kunna hitta? Alla tips om proceduren för detta mottas med tacksamhet. Jag tror att det här är en fråga som enar alla föräldrar oavsett politiska religiösa genusmässiga och sömnskoleartade åsikter. Så låt oss säga ifrån nu.

Den enda absoluta regeln för långresor i bil är att man inte får tillåta barnen att köra någon av Alvin-och-gänget-filmerna på dvd:n.

Pipigt sjungande pojkbandspoppiga ekorrar i en nittiominuterskonsert som endast bryts för att ge plats för extremt meningslösa skämt är inte bara trafikfarligt utan en styggelse.

Random Posts

Loading…

  7 Responses to “Tipsblogg: Långresor i bil”

 1. Alvin och gänget kan vara det knäppaste jag sett. Och sonen, 1,5 år, älskar dem redan…:)

 2. Du öppnar perpektiv som jag inte känner. Inte Vill känna! Jag kan bara önska dig och alla dina olycksbröder o systrar lycka till med grundlagsändringen. (maktlös)

 3. ”naturlagsändringen!” menade jag, så klart. Jesus.

 4. Inte hört just den men förstår precis vad du menar. Finns många dvder med extremt pipiga röster, och meninglösa historier, i alla fall hos mina barnbarn…
  Jag kommer i alla fall att rösta för, så du vet…

 5. Synnerligen underhållande beskrivet allmänt förekommande långfärdsfenomen.

 6. Mina barn är för gamla för Alvin och gänget. Jag är tacksam. 🙂

 7. Haha, tusen tack för tipset och Alvin och gänget kommer inte komma i närheten av våran bärbaradvd när vi köper en 🙂

  Ikväll ska vi åka tre timmar i bilen igen med barnen och jag hoppas verkligen att de sover hela resan men annars har jag laddat upp med att lära mig sagan om Hans och Greta som vi kan rollspela lite, på vägen hit i torsdags blev det bockarna bruse och mäster skräddare 🙂

Sorry, the comment form is closed at this time.