mar 052013
 

Kära bloggläsare – Idag skall vi stifta bekantskap med den här bloggens tipsgivande sida.

Någon gång kanske det händer dig att din respektive tittar på dig och säger, med en röst som pendlar mellan sårad och konfunderad: ”Åh, älskling, ibland känns det som att du talar till mig precis som du talar till barnen.”

När det händer dig finns det en hel lång glidande skala av saker du kan säga. Dina möjligheter till ett välformulerat svar är nästan oändliga.

Allt från (vänligt eller möjligtvis lite lite lite miniironiskt) ”Men älskling – det är omöjligt. Barnen har ju inte din abstraktionsförmåga eller din logiska stringens.” till (sanningsenligt) ”Men det kan inte vara så! Barnen skulle bli jättearga om jag tilltalade dem med den här rösten!”

Och exakt var du vill lägga dig på den skalan är din ensak – ditt förhållande – your call. Det är inte för den här bloggen att diktera.

Det är bara en enda liten sak. Ett litet råd jag vill komma med. Från djupet av min erfarenhet, kan man säga. Av omtanke om dig, kära bloggläsare, och ditt förhållande. Här kommer det:

Håll dig till den skalan.

För om man inte gör det…

… ja om man inte gör det…

då kan svaret bli (som det var här) ”Nej det stämmer verkligen inte. Jag talar till dig precis som jag talar till hunden.”

Och då blir det ännu en sådan där spännande tystnad hemma.

Random Posts

Loading…

  2 Responses to “Äktenskapligt tips”

  1. Tack för synnerligen välformulerat tips.

  2. Hundar är mycket duktiga på att läsa av tonfall och kroppsråk. 🙂

Sorry, the comment form is closed at this time.