jun 302013
 

Klockan 23 ca: E vaknar med pigg blick och ställer sig bredvid min säng och stirrar på mig. När hon har stirrat mig vaken säger hon ”mamma jag gillar inte när du sover”. Sedan ägnar hon ganska många timmar åt att bevisa det påståendet.

Klockan 00:05: Berättar vilka kompisar på dagis som cyklade en obestämd dag förra veckan innan alla fick vattkoppor. Berättelsen tappar lite av sin dramatiska stringens när hon börjar tveka om vilka som hade vagn efter cykeln.

Klockan 00:15: ”Jag gillar pappa för att han är så duktig på att såga trä och jag skall också såga trä när jag blir stor”. Somnar om som en stock vilket iallafall är tjusig symbolik.

Klockan 00:20: Kort men känslosam utläggning om några olika aspekter av sopbilen.

Klockan 00:40 Sjunger en sång för mig om en liten häst som vill sova på sin lilla kudde – en känsla som starkt delas av sångerskans moder.

Klockan 00:45 Själv nynnar jag på ”Mr Sandman bring me a dream”. Tror jag. Å andra sidan är det möjligt att jag helt enkelt håller på att bli galen.

Klockan 01:00: Upplyser mig om att det inte finns några katter på natten. De försvinner då. Men de kommer tillbaka när det blir morgon som tur är. Jag funderar lite på om mammor skulle kunna försvinna på natten om vi lovade att komma tillbaka när det blir morgon men avskriver idén som orimlig. Hur skall hon klara sig utan sin samtalspartner?

Klokan 01:30 Åkallar i mitt inre John Blund. Epic fail.

Klockan 01:50 ”Min pappa är tokig och gör tokiga pappaskämt. Min pappa är en tokfia!”

Klockan 02:00 Oklart samtal om huruvida jag också är en tokfia. Övriga som eventuellt kan klassificeras som tokfior: Två av fröknarna på dagis – morfar – farfar – storkusinerna.

Klockan 03:20 ”Nu är dags gå upp och göra frukost. Men jag VILLLLLLL ha frukost. Annars skriker jag!”

Klockan 03:25 ”Men mamma är det så som du sade? Försvinner min yoghurt på natten och kommer tillbaka när det blir morgon?” ”Ja” ”Är det morgon nu?”

Klockan 04:45 Något som jag inte riktigt uppfattar men som slutar med att hon kommer över till mig och lägger en gosedjursbäver på min skalle och sticker en röd märkpenna i min hand. Det gör inget. Man kan sova ändå.

Klockan 05:00 ”Nu vaknar S! NU vaknar S!! N U   V A K N A R   S!!! NU VAKNAR S SNART!!!! N U!!!!! …. (lång paus) …. Mamma S har vaknat.”

S smyger in och tar E i handen och går ut i vardagsrummet och sätter på en video. Jag struntar i att jag hör ljudet in i sovrummet. Jag struntar i att det är Mora Träsk. Jag struntar i allt utom sömnen – den ljuvliga förtrollande livsdanande magiska sömnen som lägger sig som en mantel runt mina axlar och –

Klockan 06:00 ”Mamma? Sover du? Mamma!  E vill ha frukost nu! MAMMA!! Får jag ta ner de där fina kristallglasen från översta hyllan och hälla upp mjölk i?” ”Mm”

Klockan 06:01 Ute i köket med en vilt stirrande blick och väldigt lite humor medan S förklarade att han bara skojade lite med mig.

Klockan 07:00 Det omisskännliga ljudet av jordgubbsfil som börjar hällas i ett glas men när glaset dras undan hamnar på under bakom framför inom runt samt bortom små barnafötter. En ny dag har börjat.

Well. 07:00. Det blev iallafall lite sovmorgon.

Random Posts

Loading…

  3 Responses to “Saker vi pratar om på natten”

  1. Jag tror att det är så att det finns en liten app som får dem att försvinna på natten och komma tillbaka på dagarna. Treåringarna, alltså. Men den är relativt dyr.

  2. Hmm. Jisses. God? morgon.

  3. Funderar på vad jag gillar bäst. Det är inget enkelt val.

Sorry, the comment form is closed at this time.