okt 042013
 

-Nu är jag beredd på allt!

A drar fram ryggsäcken där han har sitt survival kit. Han visar mig innehållet:

En ficklampa (röd).
En vanlig omodern 40W-glödlampa (E27-sockel).
En Kalle Anka-tidning (från 1998).
En spindelmannenkostym (stl 122/128).
Och tre hårtofsar.

Tre hårtofsar. A har hår som är en halv centimeter långt.

Å andra sidan: Glödlampa. Kalle Anka. Spindelmannen.

Det är ganska obegripligt alltihopa utom ficklampan.

 

Ändå känner jag att jag inte kan låta bli att fokusera på de där hårtofsarna. De är lila och rosa och silver och med största sannolikhet stulna från hans lillasyster – med andra ord specifikt införskaffade med visst besvär för detta specifika ändamål (vad det nu är).

jag: De där… hårtofsarna?

A: Mamma. Man måste tänka efter!

jag: OK. Ficklampan förstår jag. Och Kalle-tidningen ifall du får tråkigt. Och spindelmannenkostymen kan jag förstå för att du är ju en superhjälte. Och eventuellt kan jag till och med förstå glödlampan ifall en lampa går sönder.

A: Men hårtofsarna då?

jag: Ja jag fattar helt enkelt inte.

A.Men mamma! Om man skall vara beredd på ALLT. Då måste man vara beredd på att jag kanske vill ha långt hår också.

Jag: vet inte riktigt vad jag skall säga så jag bara tittar på honom.

A: Så då fattar du att jag vet vad jag sysslar med.

jag: Ja.

aspringer

Alltid redo!

Random Posts

Loading…

  3 Responses to “Var redo!”

  1. Tack för dagens 🙂

  2. Den var bra.

  3. Ha ha – man vet ju aldrig vad man kan behöva – påminns om mitt eget överlevarkit jag hade då för länge sedan 🙂

Sorry, the comment form is closed at this time.