mar 292014
 

Diskussion som pågår i mitt hem just nu: Huruvida våra höns skall observera Earth Hour ikväll.

Mot: S. Han tror att hönsen kommer att bli rädda och sitta böjda av ångest och skräck i mörkret i ladugården utan att veta varför vi är så grymma att vi tar bort deras lilla värmelampa under en timma. 

För: A. Han tycker att det är en förnedrande nedlåtenhet att inte ta för givet att även höns kan ha höga ideal. Han  tror iallafall att hönsen också vill ta ansvar för att lämna en bättre värld vidare till sina barn, och att de förresten ändå sover så dags så det gör ingen skillnad för dem.

För höns i största allmänhet: E. Hon flaxar lyckligt med armarna och tycker att alla samtal som handlar om höns är samtal som innebär att hon får härma höns, och därmed roliga samtal.

Mot sina bröders diskussioner i största allmänhet: H. Hon förklarar detta med ett himlande-på-ögonen som är så renodlat ett himlande-med-ögonen att det har rent estetiska kvaliteteter.

För vilda diskussioner i största allmänhet: Jag.

Mot vilda diskussioner i största allmänhet: M. Han tycker att hönsen får släcka om de vill släcka, så släcker vi om vi vill släcka. Full etisk frihet åt hönsen!

För idén att lära hönsen hur man själv stänger av sin lampa: Jag. Eller egentligen inte för själva den idén, men vill gärna vara närvarande i hönshuset när M försöker lära dem det.

Mot idén att lära hönsen hur man själv stänger av sin lampa: S. ”Fattar ni inte, om vi lär dem DET kommer de ju bara att hålla på att fippla med lampknappen hela tiden? Det är ju jättedåligt! Ni blir ju arga på oss när vi gör så! Varför skall vi lära dem DET?!”

För idén att åtminstone rädda dagens äggskörd undan i mörkret under Earth Hour: A. ”Vi hämtar ju äggen innan halv nio. Det gör vi ju alltid. Och sedan har vi dem i kylen och där lyser det ju inte om man inte öppnar dörren. Och ingen öppnar ju dörren under EARTH HOUR! Så då får ÄGGEN iallafall göra rätt!”

För idén att himla väldigt mycket med ögonen när lillebror säger sådana saker: H.

Mot idén att någon himlar väldigt mycket med ögonen när han pratar: A.

För idén att tidigarelägga Earth Hour så att A kan framföra sina idéer i mörker, utan risk att se om folk himlar med ögonen åt honom: S.

Mot idén att tidigarelägga Earth Hour: E. ”Om vi släcker nu måste vi släcka hela SOLEN!”

Och diskussionen går vidare. Hjälsta Style. 

Random Posts

Loading…

  5 Responses to “Earth Hour, Hjälsta style”

  1. Hjälsta Style-diskussionerna är bästa slutlektyr för dagen här vill jag meddela, ord som ”beroendeframkallande” flimrar förbi i mörkret…

    Dessutom, tack igen för att du förstår så mycket.

  2. A rules OK. Äggen gör rätt!

  3. Höns <3

  4. Härlig läsning att inleda dagen med. Blev på sjudundrande gott humör.

Sorry, the comment form is closed at this time.