okt 192014
 

Jag skall vara ärlig mot dig, kära bloggläsare. Ibland när jag förhör läxor händer det att min blick vänder sig bort från multiplikationstabeller och det korrekta sättet att pluralisera engelska ord och tittar ut i trädgården. Kanske är det en liten fågel som tittar på en intressant buske. Kanske är det löv som sakta singlar ner mot marken. Kanske är det det svartvita mönstret på en björk. Högintressanta, spänningsfyllda saker med andra ord.

Men idag kunde inga syner, hur thrillerartade de än må vara, distrahera mig från S:s läxa.

För det här var bland det mest existentialistiska slag i magen jag fått under min tid som hans mor.

Kolla in det här. Frågan, för det första. Jag skulle ju vilja att frågan ställdes framför allt till människor med någon slags kombination av biologisk, pedagogisk och teologisk utbildning, inte till fjärdeklassare. Men om man nu skall ställa den till fjärdeklassare, hoppas man ju att svaret skall innehålla något mer än fem delar. Och om det innehåller något mer än fem delar, är det en av mina allra allra hetaste och mest innerliga önskningar att någon av de  delarna placeras in mellan ”få barn” och ”dö”.
silasomlivet

Nåja, tills dess så har jag ju iallafall det svartvita mönstret på björken att roa mig med.

Random Posts

Loading…

  9 Responses to “Saker att se fram emot”

  1. Det är väl du och din man som får visa att det kan vara mycket som är kul mellan barnafödandet och döden. Det fixar du med din humor o optimism!

  2. Typ: ”sen bloggar man om sina barn”?

  3. Började skriva en låång kommentar, men blev så deprimerad så jag nöjer mig med att skriva, att störst av allt är KÄRLEKEN….den får plats mellan både födelsen, livet och döden….;)!

  4. Ha ha – jag älskar barns tolkningar och deras svar på det svåraste frågorna. Aldrig är de svarslösa 🙂

  5. Så är det. 🙂

  6. Förstår vad du menar. Vilken fråga till ett barn! Kanske inte ens en vuxen kan svara på. Eller iaf måste man ha fler rader på sig än tre. Det är ju en hel roman på minst 300 sidor!

  7. Kanske hinner man mata ankorna också. Innan man dör,

Sorry, the comment form is closed at this time.