aug 202011
 

Ikväll vid matbordet förklarade A för oss varför älgar finns. Tidigare i sommar har vi funderat på den eviga frågan varför flugor finns (men den sanningen spar vi till ett framtida blogginlägg), men idag är det alltså älgarna som hans tankar kretsar kring.

A: (högtidligt) Mamma. Pappa. Syskon. Så här är det: nu vet jag varför det finns älgar. För att innan det fanns älgar, när man liksom inte hade några älgar eller – öh – man inte visste om att älgarna fanns eftersom man aldrig hade varit i skogen…då. DÅ kunde man inte gräva upp sin potatis. Och skall jag berätta varför? Jo, för man hade ingen spade. För man hade inte kommit på hur en spade skulle se ut. Men så en dag så var det en superhjälteuppfinnare som var ute och gick i skogen och så såg han plötsligt en ÄLG. Och då så när han såg älgens KRONA – när han tittade på den – då kom han på hur man kunde göra och så åkte han hem och gjorde en spade och sedan kunde alla människorna i hela folket äta potatis! Bra va?

 

Random Posts

Loading…

  2 Responses to “Mer om älgar”

  1. En spade som kronan på älgen.

  2. […] en viss minoritet här på bloggen: människor som söker efter älgpoesi. Älgar har vi gillat länge. Men. Det var min bror som först öppnade mina ögon för detta behov, min andra bror som bidrog […]

Sorry, the comment form is closed at this time.