apr 032012
 

E:s nya favoritleksak: ett par galonbyxor. Så fort vi kommer hem från dagis, river hon ner dem från deras krok och sätter igång med att försöka knäppa upp spännena. Hon trycker, hon undersöker, försiktiga små fingrar känner sig runt på plastspännena som för att leta efter en dold spak.

M tror att om hon någonsin får upp dem kommer hon direkt att försöka knäppa dem igen.

Jag är inte så säker, jag.

Jag tror att hon bara vill få upp knäppet. Hon har greppat att det är första steget mot friheten. Kan man ta av sig galonisarna själv är låset öppet och nyckeln bortslängd. Bara att ta sig för och njuta fullt ut av naturens leriga blöta härlighet.  När vi vuxna vant och vänligt knäpper på henne galonisarna är det som att vi säger ”gå ut och lek men bli inte smutsig.” Och när hon nu anstränger sig fullt ut för att lära sig att ta av dem är det som att hon säger ”mäh!”

 

Random Posts

Loading…

Sorry, the comment form is closed at this time.