jun 052012
 

Intressant kvällsdiskussion om vilken slags maskin man skulle vara ifall man vore en maskin.

Jag förklarar att jag skulle vara en tandborstningsmaskin, specialiserad på att borsta tänderna på små barn som inte vill bli tandborstade. Alla är helt överens om att M är en utmärkt väckningsmaskin – hans milda tonfall är det humanaste sättet vi blir väckta på i den här familjen. E kan få vara en klättringsmaskin, hävdar A, dock utan att specificera exakt vad man har för nytta av en sådan.

A förklarar snabbt sedan att han skulle vara en pizzaätarmaskin och jag vill direkt ändra mig. Jag vill också vara en pizzaätarmaskin.

H förklarar med viss stolthet att hon redan idag skulle kunna bli en rockringsrockande maskin eftersom hon kunnat göra 391 varv idag.

S vill vara en göragladmaskin som gör folk glada. ”En SNÄLL göragladmaskin,” förtydligar han.

A säger vad alla tänker, att han redan är snäll och gör folk glada. ”Men vill du bli lite lite BÄTTRE på det, kan jag kanske få låna ditt SuperMarioCart-spel?” fortsätter han listigt.

S förklarar att han har funderat lite mer på saken och kommit fram till att han är ”en SNÄLL göragladmaskin som bara gör folk ledsna som vill låna nintendospel”.

I så fall, säger jag, så vill jag vara en ”tandborstningsmaskin som äter pizza calzone” om man nu får ha längre titlar, och M förklarar sig villig att uppgradera sig till en ”väcknings-och glassexpertsmaskin”. H vill också vara med och kallar sig hädanefter ”rockringsrockande maskin med konstnärsmålning”. I samma stund befordrar hon E till en ”klättrings och gullighetsmaskin” och A blir en ”pizzaätningsmaskin med extra bra köttätartänder” på egen begäran.

S hävdar att han fortfarande har det längsta namnet men eftersom han inte vill ha något slagsmål om förstaplatsen bestämmer han sig för att hans nya namn från detta nu och för all framtid skall vara ”en SNÄLL göragladmaskin som bara gör folk ledsna som vill låna nintendospel och också ifall de vill svära och säga fula ord för det är faktiskt förbjudet och dessutom är han den bästa labyrintgörarmaskinen som någonsin har existerat”.

H slopar villigt sitt gamla maskinnamn bara hon får heta ”maskinen med det längsta namnet i hela universum”. Och så vidare. Och så vidare.

En vanlig vardagskväll i Hjälsta Tuna med andra ord.

 

Random Posts

Loading…

Sorry, the comment form is closed at this time.