jul 162012
 

Vi var i Trollhättan idag och passade på att se slussen, förstås. Jag tänkte att A skulle vara helt fascinerad, det är ju fysik och logik alltihopa.

Jag hade förklarat för honom innan om hur båtarna åker hiss, hur vattnet strömmar in och ut och lyfter båtar till nästa nivå, om hur slussar stängs och öppnas, hur jag trodde att det här kunde vara spännande för honom.

Och det var spännande också! Jättespännande faktiskt. Här följer A:s favoriter från dagen:

* Man kunde köpa dricka med Bilar-logga och någon slags liten rolig blänkande dekal med självaste Blixten på.

* Det fanns en yttepytteliten hund men med ett väldigt stort skall som tittade på samma båtslussning som vi.

* Vissa som var och tittade på slussen samtidigt som oss hade hatt, andra inte. OK, det var mest E som var fascinerad av detta men efter en kortare diskussion köpte A hennes synsätt och engagerade sig i hårt i frågan om vilka som bar och vilka som inte bar hatten på huvudet.

* Den fantastiskt intressanta informationen (tyvärr en skamlig lögn, men icke desto mindre väldigt intressant) att det var omöjigt att spela Angry Birds på min mobiltelefon vid slussarna eftersom själva den magnetiska radiovågsutsöndringen just där just då gjorde att det helt enkelt inte funkade att låna den då.

* Hur söt E var medan hon tittade på den där lilla lilla yttepyttehunden nämnd ovan.

*Frågan om vad som skulle hända om man dök ner i vattnet precis samtidigt som det tömdes ur slussdockan – skulle dyket i så fall bli tre meter eller tio meter och skulle man göra magplask?

Random Posts

Loading…

Sorry, the comment form is closed at this time.