nov 302012
 

Var ute och gick med en kompis idag och vi pratade om böcker som var must-read ett år eller så och som sedan försvann som dagsländor ur allmänhetens kännedom. Hon tog upp, som exempel, den några år gamla ”Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra”.

-Åh, den hade jag, sade jag. Men jag lånade ut den till en kompis som aldrig lämnade igen den.

-Jag har den, sade min promenadkompis.

-Hm! Jag har ju inte läst den på några år. Skulle vara kul att se om man reagerade likadant den här gången. Får jag låna den?

-Öh. Nä. För det är typ mitt tredje exemplar. Jag lånade ut båda mina första till tjejkompisar som aldrig lämnade igen dem. Så nu lovade jag mig själv att aldrig mer låna ut just den boken. Det blir så dyrt att köpa nya hela tiden.

Sedan enades vi om att det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som lånar böcker om att det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra av andra kvinnor och sedan inte lämnar tillbaka dem.

Vi tyckte att vi var rätt så roliga.

Sedan kom jag hem från promenaden och rapporterade till M. Han tyckte att det borde finnas en till särskild plats i helvetet för kvinnor som inte lånar ut böcker om att  det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra till mig bara för att de har lånat ut böckerna om att det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra till andra kvinnor som gjort sig förtjänta av en särskild plats i helvetet genom att de aldrig lämnat tillbaka boken om den där särskilda platsen i helvetet avsedd för kvinnor som inte hjälper varandra till den första kvinnan.

Sedan tyckte han att han var ännu roligare.

Men allvarligt.

Orka.

Det kan ju vara så – jag säger inte att det är så men det kan ju vara så – ingen av oss vet ju allt om de yttersta tingen – att det finns en särskild plats i helvetet för män som hittar på skämt om kvinnor som lånar ut böcker om att det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra endast ett begränsat antal gånger på grund av att det finns en särskild plats i helvetet för några andra kvinnor som inte lämnat tillbaka böckerna som handlar om att det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra. Och alltså inte hjälper varandra. Kvinnorna alltså. Och inte M heller för den delen. Det KAN ju vara så.

OK. Alla på en gång nu: ”Orka.”

Random Posts

Loading…

  5 Responses to “En särskild plats”

  1. Och jag som precis redan hunnit skaffat mig en ny hjälte i kristallklar resonemangsföring – orka byta då liksom. Orrka!

    Svar: Vi har just nu bara en masstillverkande tomte i ditt distrikt (redan varskodd) men hon har säkert ett par nissar också om det skulle gå åt. /Tomte

  2. ps låna ut tillmig, hetereväl? Annars blir det ju liksom du som hamnar där, i h-vetet, å där har man väl ingen glädje av dig, tänker jag? Utom som sabotör förstås, hm… nej nu blev det invecklat! *biter mig i svansen*

  3. Orka! 🙂

  4. Underbart. Love it.

Sorry, the comment form is closed at this time.