okt 252006
 

för en gångs skull. Tänkte skriva Madeleine Albright i rubriken, men bytte till den mer sensationsklingande (nästan) barnlösa utsagan. Man vill ju att löpsedeln skall dra läsare eller hur?

En god vän till mig med samma jobb som jag hade lite trassel på jobbet. Jag lyssnade ivrigt och citerade en bok som jag hade läst, en bok som hon också hört talas om, men inte läst. Jag sade som sanningen var att den är lättläst och bra, om än inte extremt världsbildsförändrande för den som känner till något om den feministiska myllan.

Hon frågade då om hon fick låna den och jag sade ”javisst, den ligger ute i bilen” och gick och hämtade den.

Först när hon hade åkt hemåt, beväpnad med denna spjutspets i jobbplatsproblemlösning, så kom jag att tänka på att det skulle ha varit intressant att veta vad som hade hänt med min eviga själ i evinnerligheten, om jag hade vägrat att låna ut boken – i och med att den heter ”Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra”.

För övrigt kan jag meddela: inte en prinsessblöja har kommit över vår tröskel eller i vår toasoppåse sedan jag skrev det inlägget. Libero duger utmärkt nuförtiden.

Random Posts

Loading…

  2 Responses to “Detta handlar inte om barnen (bara lite på slutet)”

  1. […] den hade jag, sade jag. Men jag lånade ut den till en kompis som aldrig lämnade igen […]

  2. När jag läst bägge inser jag ju att det är en helt underbar anekdot med dessa böcker som bara lånas vidare. Suveränt!
    (Om en människa (valfritt alt. obestämt kön) någon gång får för sig att skriva en bok om boken som handlar om en särskild plats i helvetet åt kvinnor som inte hjälper varandra så kommer hon, förutom att trassla in sig själv i ett alldeles privat helvete genom materialets blotta grundbeskaffenhet, att med största sannolikhet även beredas en särskild plats i det egentliga helvetet därigenom att hon, i och med att skriva ett verk på temat om kvinnors sätt att förhålla sig till en bok som redan i titeln stipulerar att det väntar en särskild plats i helvetet åt var och en som exempelvis inte är hjälpsam nog att låna ut sin egen förmodligen redan lånade bok, kan komma att förstöra hela den djävulska plan som den första boken just satt i verkställighet! )

Sorry, the comment form is closed at this time.