dec 312012
 

Nej hörni -jag blev inte riktigt nöjd med årskrönikan i julkalendern i år. Jag blev för trött när jag höll på att skriva den och det är aldrig riktigt bra. Så nu har jag kompletterat den med en årskrönika som tar upp ett av bloggens mer ubikviteta företeelser. Den handlar om strumpor. Visade sig att när jag sökte på ordet strumpor fann jag att nästan alla månader var representerade och många av dem flera gånger. Det var bara en gång jag fick lov att fuska och söka på ordet ”tvätt” istället.

Anyway. Varsågoda.

God häl – som raggsockan sade till spetsstrumpan.

Man kan – om man vill – sjunga den på Ode to Joy (Beethoven)

 

Januari – spring med sockar
Februari – lite svinn
Mars – när ingen tvätt dig lockar
i April – sortera in
Maj – jag mördar
Juni – jag vördar
Juli – tandfen tar dem nog
i Augusti – regnar strumpor
i September – mycket knog
i Oktober – luras vi gärna
i November – strumpegeek
i December – gör en stjärna
att vårt strumpeår är vikt.

Random Posts

Loading…

  5 Responses to “Strumpkrönika”

  1. Bravo! Och Gott Nytt (strump)År!

  2. Gott Nytt År till dej och familjen!!

  3. Jag säger bara: Må 2013 bli ett. Ett som i talet ett. Som i fallett med en strumpa som inte är två (bara en!). Och att alla 4-barns-mödrar äntligen må förstå, att låta dem få vara just så! GNÅ!
    (Inspirerat av E’s geniala singelsocksrullning, Dec. 2012.)

  4. (Gäller även 5-barns-mödrar!!)

  5. Det var ett tillägg (ej en parentes) men det fattarruju:)

Sorry, the comment form is closed at this time.