jan 022013
 

Imorgon lite!
Tackar bra. Själv?
Oss mamma förkylning ens.
Barnen barn.

Hennes hemma. 

GLAD.

Försöker fina.

Det är mitt liv i diktform det. Eller nåja. De (av mig) 16 mest använda orden på facebook (bortsett från familjemedlemmarnas namn) det senaste året – i frekvensordning.

En gång om året sisådär så bloggar jag utifrån en rolig facebookapp som talar om vilka ord man använt mest i sina statusuppdateringar det senaste året. Det är lite signifikant – eller nej: det är det väl inte. Men det är lite kvasiintressant och tillräckligt självupptaget för att göra ett blogginlägg om såhär på nyårsdagen.

Det mest frapperande detta år är att man hittar en hel standardfras i ord 3-5 på listan: ”Tackar bra! Själv?” men eftersom orden inte lär ha stått ihop utan enskilt får man kanske tänka sig att det är tydligt att jag är a) tacksam b) positiv c) självcentrerad. Och det stämmer ju hyfsat bra med min självbild faktiskt.

Det vanligaste ordet är alltså imorgon. Det kanske är lite facebooktypiskt – man skriver om vad man har gjort eller skall göra. Men det kan ju också vara ett tecken på en positiv natur: ”the sun will come out tomorrow” liksom.

Apropå positiv så blir det nästan löjligt när man går ner till nummer 23 – 26 på listan. Lyssna här: ÄLSKAR – VERKLIGEN – TACKSAM – TACK.

Jag brukar alltid hitta en till dikt bland orden  – så också i år. Den här gången har den med en titel också. Vi tar ord 44-51 och automatskaldar:

VUXEN
Visst väntar väl vackert underbart
typ tvätt.

Säger det mesta om min vardag på något sätt. Nåja.

Ordet medelåldern finns inte med den här gången vilket ju är något att vara tacksam för.

Jag saknar också självinsikt. Men det är ju inte heller en nyhet.

Choklad kom på 614:e plats i år. Förra året 289 och året dessförinnan 128. Så det är väl ett tydligt tecken på – tja – något.

Ett annat viktigt ord i mitt liv strumporna kom på plats 76. Jag som tycker att jag tjatar om dem hela tiden på facebook. Men det är väl här på bloggen då. För i verkligheten tjatar jag ju aldrig.

Tja. Hittar ordet tjatar på plats 311 på listan. SÅ ok då. Ibland. Men mer sällan än vad jag skryter (plats 305).

Random Posts

Loading…

  6 Responses to “Facebookfrasering”

 1. Du är en tacksam positiv o kärleksfull person o mamma som älskar sin fina o underbara familj

 2. ”Appen” tycks ha förväxlat ”Imorgon, lite” med ”Nu, mycket”.

  (Sensmoral: Lita inte på apparater – lita på Patricia;)

 3. Härligt!

 4. BTW: Har du provat http://www.wordle.net/
  Det är ett annat väldigt roligt sätt att visualisera det man skrivit.

 5. Vackert.

 6. Vilken rolig idé! Är själv alltför inaktiv på FB så min dikt skulle nog bli ganska tom på ord – men ändå! Och att ett så viktigt ord som CHOKLAD kom så långt ner på listan – Charlotte, jag är chockad!! 😉

  Tack för alla förkylningstips! Håller med om att humöret kan sjunka hos föräldrarna när barnet blir sjukt… :-S

Sorry, the comment form is closed at this time.