jan 122011
 

Facebook är spännande och skojigt på många sätt. Bland annat för att man kan se tillbaka på sina ”inlägg” och se vad man har gjort med sitt liv. Förutom att slösa bort det framför datorn, förstås, vilket ju framgår bara av det faktum att det finns facebookinlägg att se tillbaka på.

Nu finns det iallafall en skojig app som talar om vilka ord man använder oftast. Om jag utesluter barnens och M:s namn (vilket jag ju gör på den här bloggen) så får man upp några ord som sammantaget säger rätt mycket om min värld tror jag. Här får ni alltså all väsentlig information man behöver om min vardag, sammanfattad i mina 35 vanligaste Fb-ord (namn uteslutna då som sagt) – de formar sig nästan av sig själva till en liten dikt, på något sätt:

BARN
LITE
IMORGON SOVER BRA

BARNEN
MYCKET

SOVA SJÄLV
MAMMA

FAMILJEN
DAGEN KÄNNER SINA TRE

MÅSTE MÅNGA

FUNDERAR VÄL
SÄTT KANSKE VATTEN

VÄLDIGT VÄG

NOG GLAD
TRÖTT
TROR, SITTER

HEMMA
GILLAR OSS, HENNES FYRA

LIVET.

Som en liten dikt om livet…tycker att det känns att det är ett toppen-liv. Det är det.

Men jag noterar med skräck att mitt 54:e vanligaste ord var Nutramigen. Det kom LÅNGT före ”dagis” (81 plats), FACEBOOK (97 plats) och – värst av allt – CHOKLAD (128 plats). Tycker att choklad kommer oförtjänt långt bak och Nutramigen oförtjänt långt fram.

Ansgar kommer på 332:a plats. Sorgligt långt bak kanske man kan tycka, men man får också tänka på att facebookuppdateringar har en tendens att vara väldigt positiva, eller väldigt vardagliga, eller väldigt upprörda. Sällan är de melankoliska och sorgfyllda. Och väl är det, kanske, för facebook. Jag tror att Ansgars namn skulle komma högre upp om man listade de ord jag använder här på bloggen…

Jag noterar också att ordet ”TVÄTTEN” som jag tycker att jag skriver om hela tiden på facebook inte kommer förrän på 69e plats – och ”STÄDA” på 92 i prioriteringsordningen. Skönt att barnens namn kommer först…tänk vad hemskt om det var ”städa” och ”tvätten” som fyllde ens funderingar…

Mellan plats 157 och 165 uppstår en ny spontan dikt, av det underligare slaget måhända men med lyckligt slut, som jag gärna delar med mig av:

Lägga kompis kläder,

intressant hunden hjälper!

Gott! Good! Well!

På 550 plats hittar man ordet WordPressidiot, som är ett mycket bra sätt att beskriva mig på, så placeringen på vanlighetspallen kanske tyder på en viss avsaknad av självinsikt? Ordet ”bloggen” hittar man inte förrän på plats 3323. Det är mycket märkligt, eftersom facebook är fullt av länkar till blogginläggen här. Men förmodligen använder jag omskrivningar…

Ordet ”självinsikt” hittar jag förresten inte alls…

Det sista ordet som applikationen listar är ABSTRAKTIONSNIVÅ. Och det betyder väl att jag inte har så hög sådan.

Däremot känns det som att detta inlägg borde sorteras in under ord 759 SJÄLVUPPTAGEN och ord 98: CYBERVÄRLDEN.

Så jag kanske borde sluta nu, men först en fråga: vilka är de vanligaste orden du använder, på facebook eller i verkligheten, och hur väl beskriver de dig?

Random Posts

Loading…

  4 Responses to “Kortversionen”

 1. Många småord i min ordsumma på f.b. Tyder säkert på att jag är lite velig och tvehågsen. Så här blir min ”poesi”:
  ”Fram! Dags!
  Äntligen hemma på sociala medier.
  Även bra härlig blogg mot Kungsbacka
  både … några undrar nog lite väl mycket …”
  Orden speglar ganska bra allt projektande jag i höstas ägnat mig åt just inom sociala medier. För övrigt blev jag lite uppmuntrad över att jag i alla fall uttryckt mig varierat på fb – 80 % av mina ord hade jag bara använt en gång. 🙂

 2. […] liksom förra året, kollat vilka ord jag använde mest på facebook under det gångna året, med hjälp av en rolig […]

 3. […] liksom förra året, kollat vilka ord jag använde mest på facebook under det gångna året, med hjälp av en rolig […]

 4. […] gång om året sisådär så bloggar jag utifrån en rolig facebookapp som talar om vilka ord man använt […]

Sorry, the comment form is closed at this time.