jan 062012
 

Har, liksom förra året, kollat vilka ord jag använde mest på facebook under det gångna året, med hjälp av en rolig facebookapp.  Det här alltså är enstaka ord som jag använt på facebook, som satts i frekvensordning. Det blir som en snabbkoll av vad man egentligen har tänkt på, skrivit om och sysslat med.

Eftersom jag hoppar över barnens och makens namn här i bloggen, så tar jag bort dem ur min lista (inte så överraskande kommer de bland de första på facebooks-vanligaste-listan) och får en riktigt vacker dikt.

Lite, mycket barn.
Imorgon barnen!
Väldigt hemma.
Facebook bra.
Tror, sitter – sova kanske?
Gillar väl många!
Dagen spännande, rätt ord.
Måste.
Känner.
Hennes borde, trött skriver, samma nog.
Mamma. Väg. Sover.
Själv sina fyra.
Fast ute.
Oss.
Liv. 

Det var mina trettiosex vanligaste facebook-ord sammanfogade (i rätt ordning) till en dikt. Man kan konstatera att liksom förra året kommer ordet sova väldigt högt på listan. Man kan konstatera att av den första halvan av förra årets dikt har är alla ord utom tre med på årets lista också.

Även i år finns det en liten dikt gömd bland de senare orden också, visserligen en deprimerande dikt men den blev så väldigt tydlig när man blickade igenom orden, så jag delar den ändå med er, kära bloggläsare, ord 61-68 i frekvenslistan:

Nöjd? Nej! Lunch.
Livet:
Kunna kalas.
Jobbet istället. 

House (den fina tv-serien med underbare Hugh Laurie) kom på 105:e plats, medan doktor inte dök upp förrän på plats nr 153, vilket känns som ett tydligt bevis för att jag oftare tittar på tv-serier än är sjuk. Det är positivt.

Wordfeud kommer på 158 plats och städa på 172, vilket återigen känns som en god innebördes ordning.

Choklad dyker inte upp förrän på plats 289 i år, ett tydligt tecken på att varav hjärtat är fullt talar man inte på facebook. Och det kanske är klokt, som princip. Fast det skrämmer mig lite att choklad kommer så långt efter städning i mitt liv.

På plats 413 kommer hjärnceller med kommentaren ”använts tre gånger” vilket väl också är ett tecken, på sitt sätt.

Ansgar kommer på 213 plats. Sorgligt långt efter resten av familjen. Men eftersom facebook handlar rätt mycket om vad man gör i vardagen, får man väl ändå se det som ett positivt tecken på att jag lägger mer tid på ord nummer 1, 2, 4, 6, och 8 (resten av familjen) än på honom. Men ändå skär det i hjärtat lite, blir ytterligare ett tecken på att han inte är med oss i familjen…

Förra året raljerade jag över att jag saknade självinsikt men i år kommer det med: plats 569. Ganska långt ner i prioriteringen, men ändå. Det är med. En viss personlig utveckling måste ha ägt rum! Ordet medelålders har tagit sig in på listan också – hm. Plats 380, så inte alltför framträdande – än så länge…

Det sista ordet som listan listar är absurditetsnivån. Det kommer på 1335:e plats. Vi måste nog försöka få till en något högre absurditetsnivå under 2012, eller vad tycker ni? Jag kan berätta för alla vänner av oordning att ordet administrera bara är en anings aning mer välanvänt: 1331:a plats. Skönt va? Då är iallafall petimeternivån inte alltför hög heller.

Mitt i listan, på den allra mittersta platsen, kommer tvättberget. Och det känns – ehmm – skönt att det är så centrerat kring det.

Och också väldigt skönt att jag har hela 667 ord som kommer före det.

 

Random Posts

Loading…

Sorry, the comment form is closed at this time.