dec 082011
 

Alla har inte samma smak och därför är det bra att det finns olika böcker. E tycker till exempel att det viktigaste med en bra bok är att det finns vov-vovar i den. Det tycker hennes far också men ändå väljer de inte samma böcker, otroligt nog. Ändå är de nog ute efter samma sak: vov-vovar, mysighet och den litterära närheten till djur.

Deras litterära smak är inte alltid så lik kanske man skall tillfoga. Jag visar det genom att peka på ett par andra favoritböcker som inte har samma tema som varandra. Även om Liten i och för sig kanske har en låda, som hon lägger sina bästa saker i. Och kanske, kanske ligger det just 21 saker som hon gillar bäst i lådan.

O, dessa djupa litterära samband. Man får nästan svindel.

Den här läser H:

Jag är ju lite tacksam att hennes smak har gått vidare något från alla dessa älvböcker. Sune är ju rolig faktiskt.

A har också hittat en sådan där bok som vi vuxna gillar. Det är en av Per Gustavssons men inte om prinsessor faktiskt. Temat är att alla behöver bli räddade ibland. Och då är det bra att ha kompisar. Tja, det påminner ju en del om Sune faktiskt.

Wow, vilken litterär blogg. Massor av djuplodande analyser.

Själv läser jag två böcker. Den ena är en som jag har längtat jättemycket efter, som kom ut den 20 oktober och samma dag beställde jag den från adlibris. Tomas Sjödin är en favorit och jag har pratat om honom förut här på bloggen. Det här är hans första roman. Den har ett lugnt tempo men trots denna stillsamma lunk i boken skall det bli vanvettigt spännande att få reda på hur den slutar. Jag vet inte om den är allas cup of tea. Men jag gillar den massor.

Sedan måste man ju alltid ha en deckare också. En fördel med att inte vara gravid eller amma är att man kan läsa deckare igen. Hurra! Därför håller jag på att återstifta bekantskapen med Agatha Christie. Det måste jag göra då och då. Just idag: The Hollow.

Och då är det bara S kvar. Han har den här boken vid sin säng. Han har i princip gjort ut den. Finns det siffror att räkna, finns det ingen anledning att läsa. Det är S:s litterära paroll.

De extra dekorationerna på bokens utsida är skapade av E.

Tja, det var det. Vad kan jag säga mer?

INGA BÖCKER SKADADES UNDER FÖRFATTANDET AV DET HÄR INLÄGGET. Alla kidnappades visserligen från olika nattduksbord, huvudkuddar, boklådor eller motsvarande. Men alla kommer att återbördas så lugnt och stillsamt så. I det här hushållet är vi snälla mot böcker. Eller, som vi föredrar att uttrycka det, helt enkelt otroligt litterära.

 

 

Random Posts

Loading…

Sorry, the comment form is closed at this time.