dec 222011
 

Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi kan betala.

Foto: UNICEF

Den här bloggposten är ett sätt för mig att bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Själv har jag också skänkt förstås.

Jag skänkte sextio påsar nötkräm. Det kostade inte särskilt mycket – som en standardjulklapp, ungefär. Det kan de allra flesta av oss ge.  Jag är månadsgivare hos UNICEF också. För med tanke på att jag tillhör den skaran som vet i min själ att barn kan dö och hur hemskt det är – ja, det vet ni allihopa, förstås, men vi som har förlorat barn vet det med ryggmärgen på ett sätt som inte kan beskrivas – så vill jag göra vad jag kan för att barn inte skall dö.

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.

Random Posts

Loading…

  One Response to “Nötkräm”

  1. Tack för sparken i baken, nu har jag julhandlat en present till mig själv och ett antal barn i 3:e världen. Känns lite bättre i hjärtat.

Sorry, the comment form is closed at this time.