jan 072012
 

Ett inlägg om själva bloggen…

Några nya förändringar som jag vill berätta om här på bloggen.

Bredvid det här inlägget, längst upp, ser du en liten ruta som heter Lite om bloggen. Där finns en sida som heter ”Bloggen på tio klick”. Tanken är att om man kommer till bloggen helt ny och omtumlad så skall man snabbt kunna sätta sig in i bloggen, få en uppfattning om oss, och se om man trivs.

Jag har lagt till lite nya kategorier också så att det skall bli något lättare att söka fram sånt man gillar. De är inte kompletta än, för jag måste gå bakåt och lägga in saker. Men jag har märkt att vi har en tendens att återkomma till vissa saker gång efter annan: böcker, till exempel. Dessutom kände jag att det behövdes en särskild kategori för utläggningar av det här slaget, där bloggen mest handlar om sig själv.

Så nu finns sju nya kategorier: Meta, Vi läser, Vi skriver, Sorgedagar, Harry Potter, Superhjältar, och förstås den oumbärliga kategorin Älgpoesi – en liten, men mycket viktig kategori.

Kategorin Sorgedagar är en underkategori till Ansgar och handlar mer specifikt just om sorgens dagar, årsdagar av sorg och runtkring det. Jag har gjort underkategorin av två skäl, dels för att jag själv skall kunna gå bakåt och se hur sorgens språk och process har förändrats, men också för att man som läsare skall kunna få en bild av just Ansgars liv och hur de datumen har blivit för oss senare i livet. Alla år har jag inte skrivit lika mycket, ibland har jag inte orkat eller velat, och ibland har jag inte haft ord. Ibland har jag det – tendensen är väl att ju fler år som går, ju mer har jag skrivit. Kanske har jag också vant mig vid bloggformatet?

Jag vet att min fina och genomtänkta bokbakgrund som jag var så stolt över inte är riktigt lika fin på alla internetläsare som den är på Chrome och IE, ibland verkar det bero på upplösningen också. Jag jobbar på att förbättra den. Hoppas jag får till det snart, jag lade mycket tid på att tänka igenom urvalet av böcker.

Tja, vad finns det mer? Jo, lilla tummen upp, längst ner på varje inlägg, där man kan ”gilla” inlägg som man tycker extra mycket om. Kommentera får man numera göra genom att klicka längst upp till höger på varje inlägg, det är den här nya layouten, som jag för övrigt är väldigt nöjd med.

 

Det var väl allt för den här gången.

 

Random Posts

Loading…

  3 Responses to “Lite förändringar”

  1. Snyggt! Och lätt att hitta också, alltså bland rubrikerna. Bokbakgrunden ser fin ut i Firefox. Men den lilla rutan heter inte ”Sidor”? Alltså den som har 10-klickslänken i sig.

  2. Nej, ojdå, det hette den visst bara innan jag ändrade namn på den =) Tack, jag skall fixa det.

  3. Sv Jo jag funderar seriöst på att förskaffa mig en sån där maskin faktiskt, som kan svälja hur mycket som helst. För det känns ju som om man stoppar maskinen med mer tvätt än den klarar av ibland – vilket resulterar i att man får tvätta om för att allt inte ens blivit fuktigt liksom, haha 😀 Problemet är ju att de större maskinerna faktiskt brukar kosta mycket mer 🙁

Sorry, the comment form is closed at this time.