jul 302012
 

-Jag skall hjälpa dig, mamma, säger A, när jag dukar av frukostdisken. Istället för att ta osten eller så går han raka spåret in på sitt rum och drar fram lego-lådan. Han kommer fram en kvart senare och har byggt en uppfinning åt mig.

Det är en bordsavdukar-matlagar-tvätthängar-fönstermålar-gräsklipparlagare-maskin. En automatisk piga.

Alltså.

Det är ju inte det att jag tror att den funkar. Men jag tycker att det är otroligt gulligt att han vet vad jag gör i mina mammasysslor.

Och så tycker jag att det är lite spännande. Hellre än att göra något tråkigt som att duka av bordet gick A och byggde en uppfinning i Lego. Jag gillar inte heller att duka av bordet. Och jag har gått i skolan i många fler år än A…så varför bygger jag aldrig uppfinningar?

Medelåldern. Det måste vara medelåldern.

Random Posts

Loading…

  3 Responses to “Den automatiska pigan”

  1. Skön text med medelåldersvemod!

  2. Den medkännande apparaten! Ännu ett stort litet underverk.

  3. Jag hålle med Sauqer. 🙂

Sorry, the comment form is closed at this time.