jul 292012
 

Lika som bär, säger många som ser mina söner. Det har hänt att deras egna lärare på skolan har tagit fel på dem, faktiskt. Med bara nitton månader emellan dem i ålder händer det att folk frågar om de är enäggstvillingar eller tvåäggstvillingar.

I själva verket är de rätt olika. Om man funderar på vem som är vem, kan man köra potatisberedelseknepet. Jag har upptäckt det idag.

Vi hade nämligen grävt upp lite potatis till maten, och killarna tyckte det var spännande och ville hjälpa till att skrubba dem.

A är effektiv och lite slarvig och skrubbade 18 potatisar medan jag skar lax. Under samma tid stod S och bekantade sig omsorgsfullt, rengjorde omtänksamt och betraktade emellanåt med kärleksfull förväntan en (1) potatis, med en omkrets på två centimeter. Den potatisen var väldigt, väldigt, väldigt renskrubbad. Kanske den mest renskrubbade potatis som någonsin skådats.

Dessutom fick den ett namn: Nils Holgersson Strömming Potatisberg.

Så för att skilja på mina söner, iaktta deras attityd till potatisberedelse.

Om du ser någon som arbetar med någorlunda effektivitet och snabbhet, möjligen missande någon enstaka lerfläck men på det hela taget en som jobbar på, möjligen tävlar lite i potatisskrubbning, då är det A.

Om du däremot ser någon som betraktar hela skrubberiet som ett sätt att få en ny potatiskompis, ja, då är det S du har sett.

Och det kanske är klokt att inte vara den som förtär hans nya vänner.

 

Random Posts

Loading…

  One Response to “Ett krusbär och en jordgubbe”

  1. ‎:-) något säger mig också att det är bra att den som skrubbar flest potäter inte också är den som ger dem ett namn och lär känna dem. perfekt balans.

Sorry, the comment form is closed at this time.