aug 202012
 

Ja, visst, det finns saker som är värre än en måndagsmorgon.

 

Exempel på sak som är värre än en måndagsmorgon:
En måndagsmorgon när du vaknar halv tre, halv fyra, halv fem, halv sex, men INTE halv sju (när du skall vakna) utan först halv åtta.

En halvtimma för alla morgonrutiner, med alla, istället för en och en halv.

En halvtimma under vilken du far fram som en dansande dervisch för att curla fram frukost, borsta hår, överklaga klädval (”Hur gärna man än vill att det skall vara sommar får man inte gå till skolan i badbyxor och armpuffar, nej”) och någonstans under den här halvtimman lyckas du dessutom begå misstaget  att svara ”ja” istället för ”nej” på E:s glada fråga ”Jag ge Elle mat?” (Elle=Elis=hunden).

Du plockar om i skolryggsäckar, du kommer ihåg att ta fram viktiga papper till dig själv och barnen, men glömmer att lägga dem någonstans där du kommer att hitta dem när det är dags att gå, du öppnar ett halsband på fel ställe och ser pärlor ösa fram över golvet som spindlar i en Indiana Jones-film, du packar av någon anledning ner S:s tandborste istället för frukt och du häller ut ett halvt paket kylskåpskall nyponsoppa på E:s nya sandaler. Medan hon har dem på sig.

Du duschar och byter kläder på E på extratid som inte finns denna morgon, ådrar dig din äldsta dotters hån för att du kallade en nektarin för ett plommon när hon skall ta frukt till skolan, svär lite stillsamt över dagen när diskmaskinen gick sönder, svär ännu en gång, något mindre stillsamt, över det faktum att ens man verkar ha tagit med sig diskproppen till jobbet idag och går ut i vardagsrummet för att du kom på att du lade de viktiga papprena en kvart tidigare bakom cd-skivornas tredje hylla i andra bokhyllan till vänster, och försöka att reda ut vilka lappar som skall lämnas tillbaka till vilken fröken i vilken klass i skolan.

Sedan, när du går in i köket igen, hittar du E:s stövel prydligt uppställd på kökspallen och inuti den ligger – diskproppen! Men innan du gläder dig åt detta, upptäcker du varför du alltid, alltid ALLTID säger nej när E vill ge hunden mat: hon lägger hundmaten i ett snyggt Hans-och-Greta-aktigt spår på golvet – från matskål till köksdörr – och går sedan efter och vattnar maten. Med flytande margarin eller mjölk eller vad det nu är som står närmast till hands i kylskåpet. Idag var det lönnsirap. Och klockan var 08:02.

Och där, min vän, där har du ett utmärkt exempel på något som är värre än en måndagsmorgon.

Random Posts

Loading…

  7 Responses to “Just another manic Monday”

 1. Ibland gäller det att kunna göra flera saker på en gång…

  Ang kommentar hos mig. Intressant och tankeväckande utställning, frågan är bara om den påverkar ens beteende.

 2. Huva.

  Ang. fråga hos mig igår: texten hade självbiografiska komponenter men var mestadels påhittad.

 3. Detta kanske du inte vill höra just nu men det konstiga är att jag tycker det verkar vara mysigt ändå.

 4. Jisses! Vad var det för material du var byggd i sa du? (Vilken tur att du hann stjäla till dig lite vila igår iaf:))… Jag tycker att du borde förklara för skolfröknarna att du faktiskt har en blogg att arbeta med också.
  Bra bra text idag med; ” du vaknar halv tre, halv fyra, halv fem, halv sex, men INTE halv sju” 😀

 5. Ler igenkannande….

 6. Känner med dej- styrkekram får du av mej!

 7. You put other mothers to shame! Imponerad av din förmåga att kunna jonglera allt detta när jag själv undrar hur jag ska klara av ETT barn…

Sorry, the comment form is closed at this time.