aug 272013
 

Brevlådan bågnar så här års. Ikeakatalogen, javisst. Räkningar, gäsp. Tidningar och tidskrifter – men framför allt erbjudanden om kvällskurser. Ett flöde från en outsinlig källa av kursmaterial. Löften om att man kan lära sig spanska för nybörjare eller ta kustskepparintyg på en termin. Onsdagskvällar. Lördagsmorgnar. Skytte för avancerade nybörjare.

Och visst. Låt dem som vill, kan och behöver. Inget fel på sådana kurser.

Men var finns de som svarar på livets stora frågor?

Saker jag behöver kurser i:

-En sövande utstrålning. Lärare: Valfri programledare på TV4. Syfte: Att få sin nioåring att sova längre än till klockan 05.30.

-Att navigera en väg mellan Justin Bieber-affischer och sminkupplagen i en tioåringsrum. Syfte: Att lägga en lapp på skrivbordet med budskapet: ”Dags att städa.”

-Att stävja och avvärja vredesutbrott. Syfte: Att kunna gå från dagis till bilen utan att barnet slänger sig ner på marken mer än fyra-fem gånger för att hen vägrar gå ett enda steg vidare med någon som så kraftigt missbrukar sin föräldramakt genom att föreslå att treåringen ifråga inte springer ut i biltrafiken.

-Kurs i grundläggande föräldragrammatik. Syfte: att lära en sjuåring distingera mellan ”jag skulle vilja ha superkraften att hoppa från hustak och flyga” och ”jag har superkraften att hoppa från hustak och kunna flyga”.

Skall vi säga så, bästa folkbildnings- och studiecirkelorgan?

I gengäld lovar jag att ställa upp som lärare på kursen ”Att handha och leda äkta män på det att de må tro att de själva fattar besluten om sina kläder, sin musiksmak och sina fritidsintressen”. Syfte: Uppenbart.

Any takers?

Random Posts

Loading…

  2 Responses to “Kurskatalog”

  1. Fniss, jag har inte kommit längre än IKEA-katalogen. Jag kanske är obildbar. 🙂

Sorry, the comment form is closed at this time.