aug 012010
 

så himla gulligt. H satt vid sitt skrivbord, sin vana trogen, och plitade flitigt på ett papper. Så kom hon upp och visade mig:

TILL TANDFEN OCH BELLMAN. JAG HAR FÅT ET EGET RUM. JA SÅVER DÄR DET SDÅR H.

Hon visade mig också att hon med hjälp av en piprensare och ett papper har förfärdigat en skylt att hänga runt dörrhandtaget där det just står hennes namn.

Men nu vidtog den stora diskussionen om var man skulle lägga lappen ovan. Hon trodde att den skulle sättas ut i trädgården men jag tyckte att den, i logikens namn, skulle vara så nära där hennes huvudkudde var förut som möjligt. Med andra ord, på fönsterbrädan inne i det rum som vi nu har som föräldrasovrum.

Hon köpte denna logik och vi lade dit lappen. Tanken är att Bellman och Tandfen, eller möjligen bara Tandfen, kommer in genom fönstret där, hittar hennes hopvikta lapp, blir nyfikna och läser den. Sedan går de runt i huset och hittar lappen där det står hennes namn, inser att det är hennes rum, går in, kollar under kudden och hittar det riktiga brevet som är så här:
I DETA KUVÄR FINNS 2 PÄRLORR. NI FOR EN VAR. VÄLJ CELVA VILKEN.

Som ni förstår måste juTandfen gratulera till nya rummet i ett fiffigt och vitsigt brev, gärna komplett med Bellmanhistoria. Hm.
Det här med Tandfen kräver sin egen typ av kreativitet.

På svensk adressändrings hemsida står det förresten: ”Glöm inte att sätta upp ditt namn på dörren så fort du flyttat in så att brevbäraren kan bära ut din post.”

Hon är bra smart, vår äldsta dotter.

Random Posts

Loading…

  One Response to “Adressändring”

Sorry, the comment form is closed at this time.