aug 022010
 

skapade ärligt talat ingen särskilt positiv stämning imorse. Det som jag var mest nöjd med, att Tandfen lyckats ge en tandborstrelaterad present (batterier till den ständigt urladdade elektriska tandborsten) möttes med en sådan där besviken min som sexåringar är bäst på. Och resten av brevet, trots att det var positivt och glatt, ansågs vara ”sådär” av den unga mottagarinnan.

Undrar du, kära läsare, över hela situationen med tandfen? Och om varför Bellman är så viktig i sammanhanget? Hela bakgrundshistorien finns härklicka   länkarna bara .

Men när dagen gick blev hon alltmer förtjust i brevet och ikväll hade hon lagt ner en enorm möda på att pränta ihop det här långa svaret:

HEJ TANDFEN TAK FÖR BATERIERNA. ÅM DU GÅR SÅ GÅ IN PÅ BAKSIDAN ANTINGEN GÅR DU IN PÅ MAMMAS Å PAPPAS RUM DÄR BREVET LÅG IGÅR NAT ELER ALTANDURREN. KAN JAG FÅ KLISDERMERKEN, TANDFEN? DET E EN GREJ JAG VIL FRÅGA DIG – GÅR DU ELER FLIGER DU? DU FÅR EN BELLMANHISDORJA SÅ FÅR JAG EN SKATTJAKT, OK? KRAM H

BLLMANISDORIN E PÅ ANDRA SIDAN

så har hon ritat några hjärtan och blommor. Det är så fantastiskt tycker jag, för det första att hon orkat skriva så många ord på ett papper, och sedan att hon skrivit instruktionerna om hur Tandfen skall ta sig in (vi har nämligen rivit vår yttertrapp för att bygga om den, så hela familjen går in genom alternativa dörrar, i vårt sovrum eller genom altandörren) i själva brevet som hon lagt under sin kudde. Och så är det den svåra frågan om ifall tandfen går eller flyger. Vad tror du? Jag vet inte…

På andra sidan står den här historien:

DET VAR EN GÅN EN TYSK Å EN RISK Å BELLMAN SÅM SGULE TEVLA VÄM SÅM KNDE SPÅTA RÅSA TUGUMI Å TISGEN BURJA DÅ. HAN KUNDDE SBÅTA FEM METER. Å SEN SPÅTAEDE RISGEN Å HAN SBPÅTADE TIO METER. Å SEN VA DE BELLMAN Å HAN SBÅTADE SÅ LÅGT HAN KUNDE Å SEN NESDA DA I TINIGEN ”CINES PÅ CÖD AV RÅSA TUGUMI”

c uttalas som ett sjeljud. Det är för att jag heter Charlotte som börjar på C och därför tror hon att alla c:n motsvarar alla sjeljud. Med andra ord CINES = kines och PÅ CÖD = påkörd. Ett rationellt sätt att stava, iallafall.

Jag tycker att det här är så underbart sött. Jag tror faktiskt att tandfen kommer att frångå sina principer om att inte komma med presenter och att sista anhalten på skattjakten får bli några KLISDERMERKEN. Eller vad tror du, kära bloggläsare?

*****

Läs även vad andra bloggare skriver om TANDFEN BELLMAN BREV  BELLMANHISTORIA

(Intressant?)

Random Posts

Loading…

  7 Responses to “Tandfens brev”

 1. Hon är värd massor av klistermärken 😀

 2. Det var väldigt fint skrivet, hon är väldigt duktig!

  ::David

 3. Självklart ska tandfen komma med kliistermärken! (kanske tandade sådana?!) Vad bra hon kan skriva! Hon är jätteduktig!

 4. Härligt, H! Hoppas tandfen fortsätter stimulera skrivandet. Detta gäller både H och C!

 5. Hmm. Jag tror egentligen att tandfeer liksom materialiserar sig där de vill vara, det är därför man aldrig knappt skymtar dem ens om man försöker.

  Och det var stor humor i Hs skämt, tycker jag. =)

 6. Fin blogg du har! 🙂
  Och H är väldigt bra på att skriva… 🙂

 7. Ingrid och Erna: Ja, solklar skattjaktsvinst blir det.
  Staffan: Tackar, vi skall göra vårt bästa.
  Emma: Intressant tanke. Jag skall vidarebefordra den.
  Magdalena: Tack. Ja, hon är fantastisk.

Sorry, the comment form is closed at this time.