dec 072011
 

S är arg på mig. Väldigt, väldigt arg på mig. Jag är en inundiot av högsta rang.

Han sade att han skulle skaffa en ny mamma men jag tänkte ödmjukt anhålla om att få fortsätta som mamma en period till. En period på ca 50 år, 60 om läkarvetenskapen utvecklas på det effektiva sätt som man kan hoppas.

Jag vill vara tydlig redan från början med att jag vet att jag, i min egenskap av inundiot som inte vet var hans matteläxa tog vägen mellan hallen och hans sovrum,  inte är perfekt för jobbet. Men jag tänker spela på mina styrkor. Jag har gjort en lista över mina kvalifikationer:

1) jag är en jättebra förlorare i schack.

2) jag vet att du måste få sitta vid det vänstra fönstret i bilen på väg hem från skolan, och vid det högra på vägen dit. Jag vet i och för sig inte varför. Men jag vet att.

3) jag gör tokiga röster åt de olika karaktärerna när jag läser Hotell Gyllene Knorren, men bara lagom tokiga

4) jag har inget emot att man hamrar på pianot samtidigt som jag pratar med försäkringskassan i telefon. Faktum är att det ofta är till en viss hjälp.

5) jag ÄLSKAR teckningar som föreställer frontlastare

6) jag kan skratta ganska övertygande även vid femtonde framställningen av samma Bellmanhistoria

7) jag vet hur man gör för att säkra ditt sovrum mot monster, spöken och till och med lillasystrar

8 ) jag vet hur man gör när man skall stoppa om någon som en dammsugare

9) jag vet exakt hur många skedar O’Boy det skall vara i O’Boyen

10) jag lovar att lära dig allt jag kan om multiplikationstabellen. – – – –  Så,nu var det klart!

11) jag VET att jag är jättedålig på att hitta borttappade matteläxor. Men jag har kompensationsgift mig med din far som i gengäld är väldigt bra på att hitta saker. Kommer du ihåg den där gången du var så arg på mig att du gömde mina bilnycklar? Fyra gånger? Och pappa hittade dem fyra gånger? Varav en i en tillsynes oöppnad mjölkförpackning? Så jag vet iallafall hur jag skall kompensera för mina svagheter.

12) jag förstår varför dina strumpor skall ligga i färgordning. Eller ok, inte varför. Men återigen: att. Och hur. Tänk när pappa lade tillbaka tvätt och lade de blåa strumporna till höger. Du ser: han har också kompensationsgift sig. Det är verkligen toppen, det här föräldraparet.

13) Jag älskar dig, jag älskar dig, jag älskar dig. Och även om du är jättearg på mig eller hatar mig eller vill byta ut mig, så älskar jag dig så mycket, med så väldigt helt hjärta, att det finns så mycket kärlek att det räcker för oss båda två.

Skulle du köpa en begagnad mamma av den här mannen?

 

Random Posts

Loading…

  4 Responses to “K som i kvalifikationer”

  1. Hur säkrar man egentligen sovrum mot lillasystrar? Taggtråd?

  2. Du är en fantastisk mamma, Charlotte! Vad roligt för barnen att få läsa allt du skrivit när de blir stora! 🙂

  3. Hej! Jag snubblade in i din blogg (från ketchupmamman, tror jag) och vill bara säga att du skriver väldigt bra och fängslande 🙂

  4. […] poäng – Sssss! Alla inundioter uppmanas att hålla sig på avstånd. Även småsystrar och monster räknas bland de icke önskvärda. Men förstår du strumpsortering är du välkommen in till […]

Sorry, the comment form is closed at this time.