jul 132012
 

Det är med allvar i sinnet hon planerar och förklarar sin konst. Hon har en plan, en tanke. Ingen annan kan ännu se den bild som hon har målat upp i sitt huvud. Men snart – för hon kan konsten att göra verklighet av idéer.

Det är noggrant och pregnant när hon skapar. Målet finns där, siktet är inställt. I sitt hjärta arbetar hon mot visionen, sitt sinnes ledstjärna. Ögonen och fingrarna är hennes verktyg, hennes impulsers förverkligande är hennes motiv.

Det är med värdighet och eftertryck hon betraktar färgernas nyansering,i sitt inre lägger hon till och drar ifrån, reflekterar överöver material, upptagningsförmåga, färgåtergivning. Det tekniska har tagit överhanden nu, drömmaren har ledigt och istället går intellektet som en målsökande robot efter det som hennes fantasi sett inom sig. 

Den kreativa processen har nått sin fullhet. Allt är färdigt, nu är det bara rent hantverk klart. Glasen – så utomordentligt väl rengjorda, skinande, handmatchade. Färgbadet, dekorationen. Till sist är verket klart och det är nu ivern är tillbaka, fantasin, glädjen.

Japp! Saft i glas med sockrad kant! Lyxfika!

Mitt i det vanliga, normala, triviala har hon hittat ett utlopp för sin kreativitet, sin egen djupt allvarsamma lek.

Jag känner inom mig ekot av kreativitet som begär: använd mig, skapa något, ge vardagen guldkant.

 

Random Posts

Loading…

  7 Responses to “Konstnärssjäl”

 1. Ah. Ännu en text som bara dansar fram. Vilken underbar beskrivning av skaparlust och glädjen att få ge.
  Tack för din fina kommentar hos mig. Gav mig kraft att läsa om texten och tyvärr (som så ofta) upptäcka att den var lite ofärdig o klantig här o där…. har försökt åtgärda det värsta, tror jag….
  Cheers

 2. En sällsam kärlek att se sitt barns speciella talang. Fint. Jag hoppas du visar det för henne

 3. Å vad fint skrivet, blev glad av din text!

 4. Fantastiskt. Respekt. Och bilderna.

 5. Håller med alla. Vilken respekt för barnet och kreativiteten!

 6. Vilket konstnärsproffs!

 7. snacka om konstnär blir så glad när jag läser dina små inlägg 🙂

Sorry, the comment form is closed at this time.