mar 162013
 

Ibland händer det att passion och förmåga överensstämmer så otroligt bra.

Till exempel kan någon som är nio år vara så oerhört bra på att vara nio år att det närmar sig idévärldskvalitet på nioårsskapet.

Sålunda:

H älskar smink. Hon älskar att sminka sig. Här använder jag inte ordet ”älskar” på samma sätt som ”H älskar köttbullar”. Jag använder det inte heller i samma bemärkelse som i påståendet ”H älskar sina föräldrar”. Här används uttrycket mer på detta sätt: tänk dig en av de poeter vars uttryckssätt inspirerat hela mänskligheten till att uttrycka sin kärlek till varandra och nu plötsligt – med en eurekalik känsla – hitta ett extrabra uttryck för kärlek. Så. Eller om du tänker dig en person som just gjort en lång svår dykövning och bryter igenom vattenytan med ett andetag som fyller henne med liv och ny kraft och saligt konstaterar ”Jag älskar att andas”. Ungefär på den nivån är H:s kärlek till smink.

Men hon får inte sminka sig när hon går i skolan. Det är möjligen gammalmodigt. Men det är ett faktum som hon efter många rebelliska motståndarförsök har lärt sig att leva med.

Därför började hon fredagen med att sminka sin lillasyster.

”För ingen har sagt att man inte får gå sminkad till dagis!”

Idévärldskvalitet på nioårsskapet. Och på den logiska förmågan.

 

Random Posts

Loading…

  4 Responses to “Kärleken till ögonskugga”

  1. En sann rebell! 🙂

  2. Dina formuleringar av vad kärlek är är obetalbara.

  3. Härligt! =)

  4. känner vördnad för den nivån av kärlek

Sorry, the comment form is closed at this time.