apr 302013
 

Modern teknik är bra. Modern teknik är vår vän. För med hjälp av moderna tekniska framsteg kunde jag helt enkelt mms:a en bild på E:s konstiga utslag på benen imorse till sjuksköterskepappan M som åkte hemifrån tidigt imorse istället för att bara noja över de underliga röda nyanserna.

Och så kunde M ringa upp och tala lugnande med mig och förklara att det inte var någon fara alls.

Och då finns det ändå hopp för framtiden. För nu kan jag istället tillbringa hela långa dagen med att fritt att noja över nyanserna i hans röst när han sade att det inte var någon fara alls.

Vadå alls? Visst var det ett litet litet mellanrum innan han sade ordet ”alls”? Som att han var tvungen att tänka ett varv extra på hur farligt det eventuellt kunde vara? Och hur  menar han ”alls”? Eller menar han ”hals”? Att det inte är någon fara med hennes hals på grund av utslag på benen? Men själva benen då?

Sens moral: För verklig framtidstro: utnyttja modern teknik till dess fulla potential. Med andra ord: Ring inte. Skicka sms som svar på mms.

Random Posts

Loading…

  6 Responses to “Människans bästa vän”

  1. 🙂

  2. Tror att det finns alltid tolkningsbara nyanser i all kommunikation.

    • ännu mer så när man skriver med konstig ordföljd… 😉

  3. Den var bra! Hur ord kan bli till något annat beroende på tonfall eller som man kanske bara inbillar sig att man hör…

  4. Vet precis vad du talar om (men skulle inte kunna uttrycka det så bra som du).

  5. Igenkänningsfaktorn är hög, bra skrivet 🙂

Sorry, the comment form is closed at this time.