jul 062013
 

På plats i sommaren. Semestern har kommit till oss och vi har kommit till västkusten.

2013-07-06 12.17.49

 

Jag vet inte vad ni har för specifika sommarvanor men bloggen älskar deckare på sommarlovet. Det finns inget som passar så bra ihop som idyll och mord.

Bloggen tänker inte ordna ett mord, inte ens för sina läsares skull, men turligt nog har bloggen ändå ett lämpligt mysterium tillhands. Bloggen föreslår därför idag sina läsare att vi skall fördjupa oss i denna gåta, se var våra små gråa celler för oss, under årets sommarsemester.

Därför skriver bloggen idag varken om skämt eller sorg eller strumpor:  istället förvarnas ni om en liten deckarintrig som kommer att föra oss genom internets mörkaste kvarter, genom deckargenrernas mest pastischerbara generaliseringar.

En detektivroman helt enkelt, uppdelad i olika kapitel. Bloggens sommargåva till sina läsare.

Så Without further ado. Baksidestexten:

Charlottes är orolig. Hon har fått meddelande från sina bloggläsare, via facebook och bloggens kommentarsfält, att bloggen ibland försvinner. Det enda besökare möts av under dessa stunder är en kallsinnig textrad om att databasen ligger nere. Företrädesvis verkar bloggen försvinna vid lunchtid eller strax därefter.

Charlotte anar att bloggen har börjat leva ett slags dubbelliv och tar kontakt med kända professionella detektiver för att få hjälp. ”Följ efter den där bloggen” manar hon och fiktiva snillrika hjärnor ställer sina tjänster till förfogande. 

Jakten rör sig över hela internetkontinenten. Skall armadan av inlånade litterära mästerdetektiver kunna hjälpa henne innan det är försent? Kommer bloggen att hinna försvinna till sitt gömställe helt och hållet innan mysteriet är löst? Eller kommer bloggen istället att implodera i ett moln av logiska brister när jakten på bloggen äger rum på självaste bloggen? 

Ingen vet. För slutet är inte ens skrivet än. 

Desto fler skäl att vara med från början.

Random Posts

Loading…

  4 Responses to “Sommarlovsläsning”

  1. 🙂 Fnissar åt den imploderande bloggen.

  2. Ler gott. Fast jag saknar strumporna.

  3. Skrattar högt, ser fram emot fortsättningen.

  4. Det här blir om inte en kioskvältare så i alla fall nervkittlande bloggvältrande!

Sorry, the comment form is closed at this time.