jul 032010
 

Bellman har återvänt till våra liv. I kväll skrev nämligen H ett brev till honom och bad honom skicka en rolig historia om tandfen.

Joför visst kommer ni väl ihåg?

Kära bloggläsare, har ni någon aning om hur svårt det är att googla sig till roliga historier om tandfen? Och dessutom roliga historier a la Bellman? När man redan har använt historien om ”vad gör tandfen med alla tänderna? Hon tänder en brasa.”? Det tog sin lilla tid kan jag säga men jag vill stolt berätta att H imorgon kommer att hitta en liten lapp med en ny ”rolig” historia under sin kudde.

Kudden ligger för övrigt i källaren, liksom alla barnens + Ms kuddar. Även madrasser, påslakan och människorna själva residerar där för tillfället. Det är nämligen väldigt väldigt varmt här på övervåningen. Och väldigt varmt i källaren. Väldigt varmt är svalare än väldigt väldigt varmt. Så nu ligger de där i en lång rad. Det ser ut som ett väldigt litet och väldigt varmt scoutläger.

Har jag förresten berättat om när H skulle återge Bellmans historia om tandfen för ”snygge-M”? ”Snygge-M” är inte bara snygg och hela nio år, han delar dessutom H:s förtjusning över att berätta roliga historier. Så när hon hade hört honom berätta ett par tre Bellmanhistorier beslöt hon att bidra till underhållningen genom att berätta en historia som hon faktiskt fått, i ett brev, av Bellman själv. Det trumfar ju absolut en Bellmanhistoria som man läst i en bok, eller hur?

Snygge-M:s mamma och jag satt vid samma bord och lyssnade och log. Jag log för att M har ett mycket bra grepp om hur man berättar en historia, vikten av att pausa på rätta stället och hur man får med all information som lyssnaren behöver. H skulle kunna lära sig lite retoriska grundkunskaper av honom.

För när H berättade sin historia blev den ”vad gör tandfen med alla tänder?” ”jo, hon gör upp en eld och slänger tänderna på den” – och så väntade hon på skrattet. Det är ju bara en av Snygge-M:s alla kvaliteer att han var vänlig nog att skratta ändå.

Nu kanske spänningen har stigit tillräckligt mycket för att jag skall kunna redovisa vad nattens roliga historia blir?
Det dumma med att spänningen stiger kanske är att ni förväntar er en rätt rolig historia, men det är det egentligen inte. Det som var vitsen med att stegra spänningen var att alla bloggläsare skulle förstå och sätta sig in i hur svårt uppdrag det egentligen var att fixa en sådan.

OK. Här kommer den. Men håll i huvudet kvaliten på den förra och förvänta er inga större framsteg.

Vet ni vad tandfen heter som tar brandsoldaternas tänder? -Brandfen
Vet ni vad tandfen heter som tar hand om tänder som man tappat när man är och badar? -Strandfen.
Vet ni vad tandfen heter som tar tänder som man tappar på lekplatsen? -Sandfen.
Vet ni vad tandfen heter som bara jobbar på helger? -Iblandfen.
Vet ni vad tandfen heter som tar fåglarnas tänder? -Andfen.

Japp. Sån humor har vi här hemma.

*****
Läs även vad andra bloggare skriver om BELLMAN TANDFEN ROLIG HISTORIA HUMOR

(intressant?)

Random Posts

Loading…

  3 Responses to “Return of the Bellman”

 1. […] små tomtar läste i libretton en sjöng om Bellman och så var de bara […]

 2. Kommentarer överförda från ”gamla” bloggen:
  Postat av: Staffan
  Vad heter tandfen som är förvirrad och går till fel hus?
  Vad heter tandfen som bara jobbar med zebror?
  2010-07-05 @ 07:22:24

  Postat av: Charlotte
  måste väl gissa på grannfen och randfen. H har också hittat på en egen vid det här laget, tell you later.
  2010-07-05 @ 15:20:55
  URL: http://ansgarssyskon.blogg.se/

Sorry, the comment form is closed at this time.