jun 202011
 

BELLMAN kommer ni väl ihåg? Han figurerade ju i H:s liv ungefär som tandfen – ja, han började ju sin vänskap med H genom att det avslöjades att han var god vän till tandfen och kunde många roliga historier om tandfeer. Sedan har han dykt upp lite då och då, H kallar honom till sig med brev och han svarar oftast. Men tokigt. Ofta med en rolig historia eller två och väldigt ofta också med en liten minipresent…nu var det ett tag sedan han figurerade, men för några månader sedan efterlyste hon en skattjakt av honom och det dök också upp en skattjakt under helgen, med russin som skatt.

Hm. H har nu gjort upp med sin kusin A att de båda skall skriva brev till Bellman ikväll.

Normalfallet med brev till Bellman karaktäriseras som sagt av att H vill att det skall hända något kul, kanske vill hon ha en liten överraskning eller en skattjakt till helgen. Då brukar hon skriva till Bellman och han svarar på sitt eget tokiga sätt.

Men H:s brev till Bellman ikväll är av en liten annan sort. Möjligtvis beror det på att M och jag hade ett litet samtal med henne idag om de många fördelarna med att hålla städat och fint och hur det ser ut på hennes skrivbord. Det KAN spela in.

Så här ser brevet ut:

Hänger ni med? ”BELMAN Åm du stedär mit skrivbord jenåm att lega at paper i en hög och så vidre posslinsburken och skrivborslampa å sto kar. Åm du jör de så får du 5 överakninh. Helsngar H.”

”BELLMAN Om du städar mitt skrivbord genom att lägga allt papper i en hög och så vidare – porslingsburken och skrivbordslampan får stå kvar. Om du gör det, så får du fem överraskningar. Hälsningar H.”

Alltså jag är den sortens kvinna som mer än gärna ser att den icke-existerande men allmänt välvilliga Bellman slänger ihop en skattjakt åt ungarna att gå en helg. Jag kan också ge min välsignelse till att Bellman ger mig sig ut och köpa lite hårsnoddar när H kan övertyga honom om att hon behöver lite guldkant på tillvaron. Jag kan tänka mig att en låtsaskompis som sätter lite glans på tillvaron kan vara bra att ha för alla och en Bellmanhistoria muntrar ju oftast upp.

Men en låtsaskompis som städar åt en.
Det är liksom lite för bra för att vara sant.

Jag för min personliga del tror att Bellman förmodligen med hänvisning till sin vilda och ohämmade personlighet kommer att undanbe sig städuppdrag. Det mest sannolika, eftersom han är en sådan amoralisk natur, är att han kommer att försöka muta henne med en midsommarskattjakt istället. Eller vad tror ni?

Och vad tror ni Bellman sysslar med hemma hos hennes kusin?

 

Random Posts

Loading…

  One Response to “Bellman, ett specialfall”

  1. Jag är nyfiken, jag vill veta! Hur gick det??

    ::D.

Sorry, the comment form is closed at this time.