sep 182012
 

M gillar Electric Banana Bands hit Jag vill bo i en svamp. Det är hans favoritlåt att välja när barnen vill att han skall sjunga något. När vi hade sett filmen Smurfarna i våras fick texten plötsligt en ny innebörd för barnen, eftersom smurfer bor i svampar. Nu ville de reda ut det här på djupaste allvar.

-Pappa, sade S allvarligt, när de tågade in som en procession i rummet för att ställa honom mot väggen, vi har en allvarlig fråga. Vilken sorts svamp vill du bo i?

-Eh?

-Alltså A tror att du vill bo i en flugsvamp precis som smurferna. Men jag tror att det är för giftigt. Du är ju ändå sjuksköterska.

-Eh…

-Och H tror att du vill bo i en kantarell, men det tror inte jag. Då kanske någon äter upp dig.

-…ehm…

-Jag tror att du vill bo i kökssvampen, den där med hårt grönt ludd på ena sidan och mjukt gult på andra. För du gillar ju att städa så mycket.

-Hmm… de tittade på honom med stora barnaögon och väntade på ett svar. Och M funderade. Och funderade. Och funderade. Och har han inte slutat funderat, så funderar han väl än.

 

Jag har för min egen del tänkt en hel del på saken. Och jag har idag bestämt att om jag nu måste bo i en svamp, så vill jag bo i en röksvamp. Det trodde jag inte själv, trodde att jag skulle välja något med lite mer panache. En stolt fjällskivling kanske, eller en vit flugsvamp. Men det får bli en röksvamp. Inte så god, men lite cool,  och ryker när man sparkar på mig. Sådan är jag, idag.

Random Posts

Loading…

  9 Responses to “…annars får jag kramp”

 1. Jag vill bo i taggsvamp, helt klart.
  Gillar verkligen tanken med kökssvampen i din text. 🙂

 2. Och anledningen till röksvampen vet vi också eller… Kul skrivet i vilket fall.

 3. PS. Taggsvamp här med.

 4. Jättebra!
  Champinjon på en vacker äng med hästar 🙂

 5. Bo i en röksvamp verkar fräckt :-)!

 6. Tycker att det är tufft av dig att bo i en röksvamp. Lev väl!

 7. Bildar en något angenämare typ av svampmoln än den jag kom upp med (?) 😉

Sorry, the comment form is closed at this time.