dec 042012
 

Allt man egentligen behöver känna till om mina största barns personligheter går att utläsa av deras önskelistor. Med detta inlägg vill jag inte på något sätt säga att någon är bättre än någon annan utan bara att det är lite skönt att barn kan vara så olika och coolt att man kan se det så tydligt i deras julönskningar…

Det finns ett begränsat antal människor som önskar sig en lång blond peruk i julklapp. När de själva redan har långt blont hår.

Möjligen kan man tänka sig att det är människor av typen som älskar Hannah Motana.

Men jag tänker att man också kan läsa in att det är en person som tycker att för mycket av det goda kan vara underbart. Att bra saker bara blir bättre om man har dem i dubbel uppsättning. Det är ett trevligt drag – ett livsnjutardrag. En personlighet som inbjuder till trivsamhet och glädje.

Men det är klart – möjigen lite benägen till överdrifter.

En lite behaglig minimalism får vi syn på i S:s önskelista. Han är en annan typ av personlighet.

Han önskar sig 400 kronor. För att det passar så bra.

Vi frågade vad som skulle hända om han fick 500 kronor. Han blev lite bekymrad.

-Ja, det blir ju lite för mycket, sade han. Så då får jag ju ge 100 kronor till A, antar jag. Ja, det kan jag göra. Det blir bra. För då har jag ju 400 kronor kvar, förklarade han för oss, som att det var själva mattetalet som var det svåra i det han sade.

Där har vi S: måttfull och balanserad.

Random Posts

Loading…

  2 Responses to “Lucka 3: måttfull och balanserad”

  1. Finfina listor, även om de inte hade så mycket att sätta upp mot A’s häromsistens:) Men ”Slang bälan” och en rättstavad peruk är ju inte heller dåligt!!

    (Vi hade ”strumpor” där det kunde smygas ned lite sånt där hedniskt, som marsipan och en liten sedel kanske, men det var ju isåfall för att man skulle få råd med julkappsinköpen… Finns de kvar ännu, ”julstrumporna”?)

  2. Blir alltid på gott humör när jag går in här.

Sorry, the comment form is closed at this time.