jan 012013
 

Mitt nyårsfirande gick lite oväntat i modets tecken.

Traditionellt – de gånger vi firar nyår hemma med bara familjen – får alla turas om att hitta på vad vi skall göra för något. Igår bestämde H att vi skulle rita. Inte vad som helst utan modeteckningar. Hon har ett block där människor är avbildade och man bara har att rita in vad man vill i klädväg på dem. Det gillar H.

Och nu var det alltså dags för oss alla att prova.

Det verkligt spännande var ju att se vad hennes bröder skulle göra av denna möjlighet att bli modegurus.

A började med att förklara för oss att om man vill se riktigt cool ut så skall man ha rosa skor. S frågade försiktigt om det gick bra med röda skor och det försäkrade A att det kunde göra – i nödfall. Om man inte hade hunnit ut och köpa rosa skor.

H frågade om de rosa skorna skulle vara för tjejer bara men A var säker på sin sak: ALLA blir snyggare av rosa skor. ”Tjejer – killar – människor – hundar…”

Så han ritade rosa skor på sin modeskiss och sedan ansåg han nog att hans bidrag till sanningen om konsten att klä sig var klart. Istället lade han ut texten om vitsen med rosa skor.

-Med rosa skor, förstår ni, kan man känna sig cool i alla lägen. Det spelar ingen roll om man är lite trött på morgonen – får man på sig sina rosa skor blir man pigg på en gång. Och glad! Och en annan fördel är att alla kommer att säga ”SNYGGA SKOR!” till en och då vet man ju att man är fin.

Det var inte förrän fem i tolv när de flesta av oss gått vidare till andra aktiviteter som han plötsligt hade tänkt klart på resten av utstyrseln. Då kom det raskt på  illgula byxor – en turkos tröja och hår och läppar.

Så. Så blir det med modetrenderna 2013. I A:s blick iallafall.

Men det viktigaste är de rosa skorna.

Kom ihåg var ni hörde det först.

2013-01-01 20.22.38

 

Random Posts

Loading…

  6 Responses to “Fashion statement”

  1. med risk för att bli märkt som ordmärkare (vilket iofs vore i sin ordning…) måste jag påpeka att modister inte formger skor, rosa eller andra. och att jag äger ett par moderiktiga, nästan knähöga, rosa mockastövlar.

  2. Hahaha roliga Amos!!! För första gången i mitt liv vill jag ha ett par rosa skor, det verkar som om dom skulle vara lösningen på alla mina problem

  3. Perfekt! 😀

  4. Snygg teckning och tack för livsvisdomen. Rosa skor är lösningen på alla problem. 🙂

  5. Absolut och det stämmer säkert – kände mig glad hela vägen jag läste 🙂
    God fortsättning till dig och din sköna skara!

Sorry, the comment form is closed at this time.