jan 252013
 

Får ett efterlängtat telefonsamtal från min bror. Efterlängtat av mig vill säga – absolut inte efterlängtat av A som står och hoppar upp och ner och vill visa mig bilder på Mario Bros som kräver min fulla koncentration. Jag väljer min bror framför Mario Bros till A stora förtret och när han protesterar meddelar jag att han har fått en ny kusin idag och borde vara glad.

-Kusin jaha jaja men SuperMario då? säger han irriterat.

Jag förklarar att kusiner går före Mario och han muttrar. Jag utfrågar noggrant både bror och svägerska på alla detaljer medan A dansar små krigsdanser som på ett ytterst tydligt sätt förmedlar upprördhet och rödsvullen förargelse. Jag försöker ignorera honom tills jag gratulerat på så många olika sätt jag kan och lägger på luren.

-Men ÅÅÅÅÅÅH vad lång tid det tog klagar A.

– Men du har ju fått en ny kusin!

-Jaha – hette den något JÄTTELÅNGT då eller eftersom det tog trehundratusenmiljoner timmar att prata om det?

-Nej! Men man vill ju förstås höra allt. Tycker du verkligen inte alls att det är mysigt?

-Är det en bäbiskusin?

-Ja.

-I så fall så är det mysigt. Efter detta storsinta uttalande förklarar A i största detalj alla aspekter av Mario Bros-bilden för mig. Jag ler och nickar på vad jag hoppas är rätt ställen. När A lagt ut texten under en tidsrymd som definitivt närmar sig trehundratusenmiljoner timmar tar han utan övergång tag i min jackficka och drar fram min mobil.

-Vad gör du? frågar jag.

-Jag är klar med att berätta om Mario nu. Så jag bara tar fram mobilen. För ifall det kommer en bild på kusinen så skall jag pussa den.

-Skall du pussa min mobil?

-Det blir bäbisens första lilla söta puss. Och då skall den komma från en snäll och stor kusin som vet hur man tar hand om små bebisar.

-Men märker bäbisen om du pussar min mobil då?

-Ååh så klart! Bäbisen är ju MODERN förstår du väl. Vi MODERNA pussas på telefoner. Det blir den stora telefonpussen som är så viktig. Den säger välkommen till världen lilla bäbis.

Tja. I så fall. Välkommen till världen lilla bäbis!

Random Posts

Loading…

  4 Responses to “Kids today”

  1. Nej du. Det är ditt särmärke: ni är sockersöta allihop men det blir inte sockersött när du beskriver det.

  2. Håller med Maria till fullo. Väl talat, Maria .

  3. <3

  4. ”-Jaha – hette den något JÄTTELÅNGT då…” Haha, tocken skojfriskhet i den lille mannen!

Sorry, the comment form is closed at this time.