maj 172013
 

Imorse, på väg ut till bilen. H kommer ur sitt rum, i fullt ös på väg ut i hallen, och stannar som om hon såg regnbågens kruka med guld framför sina fötter. Som i trans stirrar hon, med en blick som jag närmast vill beskriva som längtansfull, på mig och mina kläder.

H: Mamma! Wow! Vad fint! Är det där din nya tunika?

jag: Ja…

H: Den var verkligen såååå fin. Jag gillar den.

jag: (snurrar runt som en modell) Tack. Ja den är ju lite blå och grå och så.

H: (med emfas) Och RUTIG.

jag: Ja, faktiskt. Rätt rutig.

H: Jag gillar den JÄTTEMYCKET!

jag: Synd att du inte kan låna den då.

H: Ja. Synd. Men –

jag: Men?

H: Ja, den är ju väldigt fin och så. Du kanske skulle – öh – spara den lite? Till ett finare tillfälle?

jag: Som morfars sjuttioårsfest menar du?

H: Ja, eller… eller till något helt annat. Som när vi skall —

jag: Ja?

H: Måla om lekstugan eller så.

jag: Aha. Något verkligt festligt sådär.

H: Ja! Något när man vill vara bekväm. Och kanske – rutig. Och så.

jag. Och kanske inte när dina kompisar kan se mig?

H: Exakt! Så tänkte jag. Den är så fin så jag vill inte att mina kompisar skall bli sådär – ja – avundsjuka som de alltid blir när du har dina sådär jättejättefina kläder.

jag: OK. Vi vill ju inte att någon skall bli avundsjuk.

H: Precis.

jag: OK. Jag kan ta en annan tröja idag.

H: Tja. Du vet. Om du vill…

jag: Om jag vill vadå?

H: Om du vill få krama mig hejdå utanför bilen så.

jag: OK.

Jag drar på en kofta över och vi går ut genom dörren.

H: Mamma du vet att jag har sagt att jag kan hjälpa dig att välja kläder eller hur?

jag: Tack för din gränslösa vänlighet och ditt stöd.

H: Tur att du har mig.

jag: Ja.

H: Som kan rädda dig från dig själv.

Random Posts

Loading…

  5 Responses to “Maybe she’s born with it”

  1. Fniss. En text som gör en glad.

  2. Angkommentar hos mig. Jag lade till ett stycke till (det sista).

    Julia svarar på hans anklagelser eftersom de har någon slags princip att prata med varann. K har ju fått henne att lägga relationen med Stefan i vågskålen på ett sätt som hon inte gjort tidigare. Förut har hon mest konstaterat att saker och ting är som det är och gräset är inte grönare på andra sidan. De har nog ett ganska normalt ”vardagsförhållande” (min förhoppning). Hon ser inte skilsmässa och en ny man som någon egentlig lösning. Bloggandet, som är en hobby, får henne att reflektera inåt på ett sätt som hon inte skulle göra annars (också min förhoppning).

    • Funderar på om normalt är ett speciellt lämpligt ord att använda om Stefan och Julias förhållande. Hundpromenader kan få en att börja överväga saker, men, men….Jag tror de dras till sina gräl på något sätt.

  3. Underbart och fruktansvärt på samma gång!

  4. Härligt att H säkerställer så att ni kan kramas! 🙂 😀

Sorry, the comment form is closed at this time.